ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Με ανάρτησή του στο facebook, o δημοσιογράφος, πολιτικός και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, απορεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης “αρνείται να τοποθετηθεί δεσμευτικά. Και μας προϊδέασε ότι θα αποσυρθεί στα βουνά για να διαβουλευθεί μια δυο μέρες με τον εαυτό του, προτού αποφασίσει”… αν θα στηρίξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο:

“Ο πρωθυπουργός καλεί (και κάνει εξαιρετικά) τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να συζητήσουν το θέμα της διευκόλυνσης των Ελλήνων της διασποράς να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο της κατοικίας τους.

Και τι συμβαίνει; Βγαίνουν οι δήθεν έγκυροι σχολιαστές και κάποια εντολοδόχα παπαγαλάκια και με αφορμή ένα σύντομο διάλογο βάζουν στο προσκήνιο ( γιατί άραγε; ) την μελλοντική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μερικούς μήνες.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά. Ανιστόρητοι διαστρεβλωτές της πραγματικότητας λένε ότι τώρα είναι δήθεν η σειρά να εκλεγεί πρόεδρος προερχόμενος από την κεντροαριστερά….Γιατί δήθεν έτσι έχει γίνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Η μπουρδολογία (δυστυχώς κατευθυνόμενη!!!) πάει σύννεφο.

Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα όπως έχουν ας θυμίσουμε την ιστορία:

1. Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος εξελέγη με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην πρώτη του θητεία.

2. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης (από την κεντροαριστερά προερχόμενος βέβαια) βγήκε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ ως κορμό.

3. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη δεύτερη θητεία του εξελέγη το 1990 με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που είχε κερδίσει τις εκλογές ως επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας.

4. Τον Κωστή Στεφανόπουλο πρότεινε ο τότε πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς (που προερχόταν βέβαια από τον ίδιο πολιτικό χώρο του μελλοντικού προέδρου)

5. Όταν ο Κώστας Καραμανλής πρότεινε το 2005 την εκλογή του Κάρολου Παπούλια διάλεξε έναν πολιτικό που προερχόταν μεν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά είχε μεγάλη εμπειρία ως Υπουργός Εξωτερικών. Κι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε (μετά τις εκβιαστικές προεκλογικές δολιχοδρομίες του), πρωθυπουργός πια, στις αρχές του 2010 την επανεκλογή Παπούλια, η Νέα Δημοκρατία, ηττημένη μεν, αλλά όχι στο μέγεθος του σήμερα πολιτικά συρρικνωμένου ΚΙΝΑΛ, δεν διανοήθηκε να αντιτάξει ότι ο Πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την κεντροδεξιά.

Γι αυτό είναι προφάσεις και διαστροφή όσα διατείνονται τώρα κάποιοι.

Απλά δεν θέλουν τον Προκόπη Παυλόπουλο. Γιατί ο σημερινός πρόεδρος και κορυφαίος νομικός είναι, και άποψη έχει και μια εξαιρετική διαδρομή στη Προεδρία. Και το χειρότερο: Οι αντιρρήσεις όπως μαθαίνω από ιδιαίτερα αξιόπιστες πηγές προέρχονται, για άγνωστους σε μένα λόγους, από το στενό ( θα έλεγα μάλιστα: το στενότατο) περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού. Ο οποίος μέχρι σήμερα, αντίθετα με την ξεκάθαρη θέση Τσίπρα, που υποστηρίζει δημόσια την επανεκλογή Παυλόπουλου, αρνείται να τοποθετηθεί δεσμευτικά. Και μας προϊδέασε ότι θα αποσυρθεί στα βουνά για να διαβουλευθεί μια δυο μέρες με τον εαυτό του, προτού αποφασίσει.

Από την πλευρά μου επιμένω: Καλύτερο πρόεδρο από τον Παυλόπουλο δεν θα βρουν.

Άλλωστε κι επειδή μιλάμε για παραδόσεις στη χώρα: Οι δυο προηγούμενοι πρόεδροι — Στεφανόπουλος, Παπούλιας — άσκησαν το αξίωμά τους για δυο πλήρεις συνεχόμενες θητείες, αν και σαφώς μεγαλύτεροι στην ηλικία από τον σημερινό πρόεδρο. Και θα είχε συμβεί το ίδιο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε διαπράξει την πολιτική ατιμία να υποσχεθεί στον Καραμανλή επανεκλογή και να αναιρέσει αιφνιδιαστικά την προπαραμονή της εκλογής. Έτσι μετά τα πέντε χρόνια “απόσυρσης”, ο Καραμανλής επανήλθε. Όπως και θα επανέλθει ο Παυλόπουλος αν ο Μητσοτάκης τολμήσει να του αρνηθεί τη δεύτερη θητεία. Γιατί μόνο από εκείνον εξαρτάται.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ