ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», με αυτό το «μοτο» το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου διοργάνωσαν απόψε το βράδυ τη 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στη Λάρισα σε γνωστό νυχτερινό Κέντρο.

Πρόκειται για μια ενέργεια η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, σε πάνω από 37 πόλεις της Ελλάδος και μέσα σε αυτές και η Λάρισα,  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να κάνει χρήση των ΜΜΜ ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Αυτό ακριβώς έγινε και το βράδυ του Σαββάτου έξω από το «πασαγιο Live».

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου – μέλος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” από το 2008 – πρόσφερε αναμνηστικά στον “ήρωα της βραδιάς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ