ΤΟ 5ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΥ eTwinning ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ STEM 2.0, 

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 και για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί τη δράση STEM 2.0. Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν οριστικά 280 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ανταμοιβή (reward) στα eTwinning Schools.

Πιο συγκεκριμένα: 70 νηπιαγωγεία, 70 δημοτικά, 70 γυμνάσια και 70 λύκεια της ελληνικής επικράτειας.

To 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου είναι ένα από τα 70 δημοτικά σε όλη την ελληνική επικράτεια που θα λάβει ανάλογο εξοπλισμό και εκπαίδευση με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), σαν επιβράβευση της εθνικής και ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας που έλαβε και σαν Σχολείο eTwinning που έχει επιλεγεί.

Τη δράση θα υλοποιήσουν οι μαθητές, τριες της ΣΤ΄τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Μπάκου Καλλιόπης, Υφαντή Δήμητρας, Μίχη Φανής.

Η ελεύθερη χρήση της επιλεγμένης γλώσσας προγραμματισμού από το MIT για χρήση ως εργαλείο (Scratch) και η υποστηριζόμενη τεχνολογία (WeDo, Microbit και Arduino) θα είναι το όχημα που στοχεύει στη βελτίωση της γνώσης και κατανόησης των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, σε θέματα STEM.

Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια σε θέματα STEM, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξειδικευτούν στην κοινότητα STEM και μέχρι το τέλος της δράσης να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές.

Τα αποτελέσματα που αναμένονται θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη έργων για επίλυση αυθεντικών προβλημάτων.

Η ΕΥΥ eTwinning, με τη δράση STEM 2.0 του eTwinning, στοχεύει σε ολόκληρο το φάσμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, καθώς πιστεύει ότι η επιτυχής εισαγωγή του STEM στην υποχρεωτική εκπαίδευση μπορεί να βασιστεί μόνο σε εκπαιδευτικές παρεμβάσεις ευρέως φάσματος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ