Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ανακοίνωση με αφορμή ψήφισμα για τη γέφυρα στον Πηνειό

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Τεμπών, Μαρία Κωστή και Κωνσταντίνος Χαδουλός, καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, για δημοσίευση κειμένου, που αφορά το κλείσιμο της γέφυρας Τεμπών, το οποίο το εμφάνισε αυθαίρετα ως απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δηλώνουμε, ότι ουδέποτε το συγκεκριμένο κείμενο-ψήφισμα, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και επομένως αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια του δημάρχου και της παράταξής του να το εμφανίζει ως απόφαση.

Φαίνεται ότι η τακτική αυτή είναι μάλλον προσφιλής στον δήμαρχο, γιατί κάτι ανάλογο έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν εμφάνισε ως απόφαση του Δ.Σ στον τύπο, κείμενο για την μη εγκατάσταση προσφύγων στο ακατάλληλο στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα το συζητούσε το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς αυτό να γίνει.

Η άποψη που εκφράσαμε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο, είναι ότι η αναγκαστική διέλευση των συνδημοτών μας και όχι μόνο, μέσω της ΠΑΘΕ, λόγω του κλεισίματος της γέφυρας των Τεμπών, πρέπει να γίνεται χωρίς να πληρώνει κανείς διόδια. Οι συνδημότες μας και όλοι οι διερχόμενοι υποχρεωτικά μέσω των σηράγγων, δεν μπορεί να διακρίνονται σε κατηγορίες που άλλοι θα πληρώνουν και άλλοι θα εξαιρούνται.

Η συντήρηση της γέφυρας των Τεμπών, είναι έργο απαραίτητο για την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων και θα έπρεπε να είχε γίνει πριν καιρό. Η παραχωρησιούχος εταιρία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει δρόμο διέλευσης ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ, για όσους τον χρησιμοποιούν. Εφόσον η εταιρία δεν τον εξασφαλίζει, είναι υποχρεωμένη να μην εισπράττει αντίτιμο για τα διόδια.

Βεβαίως η θέση μας γενικότερα είναι ότι πρέπει να καταργηθούν τα διόδια σε όλους τους δρόμους και η διέλευση να είναι ελεύθερη για όλους, αφού ο λαός μας έχει χρυσοπληρώσει το κόστος κατασκευής των δρόμων, και σήμερα δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει γιατί όλες οι αστικές κυβερνήσεις τους παρέδωσαν προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματικούς ομίλους που υποχρεώνουν το λαό να τους ξαναπληρώνει.

Καλούμε τους συνδημότες μας, να αρνηθούν κάθε επιβάρυνση διοδίων και να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, εφόσον δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα για την ελεύθερη πρόσβαση στην ΠΑΘΕ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com