ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ.

Ομιλία της Στέλλας Μπίζιου στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο 

«Για να μας εμπιστευθούν οι επενδυτές έχει έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε επιτέλους ένα θεσμικό περιβάλλον φιλικό προς την επένδυση και το επιχειρείν. Ένα περιβάλλον σταθερό και αξιόπιστο που θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σε αυτόν που θα αποφασίσει να επενδύσει τα κεφάλαιά του στην Ελλάδα.

Και αυτό ακριβώς το φιλοεπενδυτικό περιβάλλον εξασφαλίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητάμε σήμερα, έχοντας στο μυαλό μας έναν ζωτικό στόχο. Αυτές οι επενδύσεις που έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται, να δημιουργήσουν νέες, καλύτερες δουλειές και πραγματική ευημερία για όλους».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σ/Ν «Επενδύω στην Ελλάδα» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ανάγκη να γίνει νόμος του κράτους.

«Πάγιο αίτημα του κάθε ελεύθερου επαγγελματία και του επιχειρηματία ήταν πάντα η απλούστευση των διαδικασιών στις συναλλαγές του με το κράτος. Αυτό ακριβώς το πετυχαίνουμε συγκεκριμένα, μέσω του εκτεταμένου περιορισμού των πράξεων και στοιχείων που απαιτούν έλεγχο νομιμότητας, μέσω της αυτοματοποιημένης καταχώρισης που πλέον θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους υπόχρεους, μέσω της Διεύρυνσης των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στους συμβολαιογράφους. Με τις προτεινόμενες διατάξεις μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία με την ενοποίηση της διαδικασίας ελέγχου νομιμότητας και καταχώρισης πράξεων εντός ενός αυστηρού χρονικού πλαισίου από το ΓΕΜΗ. Καταργούνται επίσης, οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Ανάπτυξης. Ο υπόχρεος αναλαμβάνει  την ευθύνη για την αλήθεια και τη νομιμότητα των στοιχείων που καταχωρεί.

Με αυτές τις διατάξεις η κυβέρνηση θέλει να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς. Να καλλιεργήσει μία κουλτούρα επαγγελματικής ηθικής και προσωπικής ευθύνης. Ο επιχειρηματίας να πάψει να αντιμετωπίζεται ως «ύποπτος», αλλά να επιβραβεύεται η προσπάθεια και ο κόπος του», τόνισε η Λαρισαία βουλευτής.

«Έχοντας προσωπική εμπειρία, προερχόμενη από μια οικογένεια που βιοπορίζεται από την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή, γνωρίζω την αξία των αλλαγών που συζητάμε σήμερα. Μετά από μια δεκαετία κρίσης και μνημονίων, όλοι συμφωνούμε, ακόμη και οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσα σε αυτήν την αίθουσα, ότι οι επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε τον στόχο της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Όσες διαφωνίες και αν μας  χωρίζουν κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, είμαι βέβαιη, πως σε ένα σημείο συμφωνούμε όλοι: Για να είναι η Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, πρέπει να γίνει οικονομικά ισχυρή», κατέληξε στην ομιλία της η κα Μπίζιου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com