Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ

«Το ζητούμενο στη χώρα είναι μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και η Θεσσαλία με τέτοιες κινήσεις ενισχύει μια τέτοια προοπτική, καθώς δεν υπάρχει ανάπτυξη αν πρωτίστως δεν διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής».

Με αυτά τα λόγια ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκρέκας κήρυξε το πρωί του Σαββάτου την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου, που πραγματοποιείται από την ΕΣΥΝΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με στόχο την ανάδειξη των Θεσσαλικών ποικιλιών και προϊόντων οίνου και απευθύνεται σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες εστίασης και επαγγελματίες του οινικού κλάδου.

Σημειώνοντας πως η κυβέρνηση εστιάζει στον πρωτογενή τομέα ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «ανταγωνιστικότητα δεν είναι μόνο το κόστος παραγωγής», επικεντρώνοντας σε δύο άξονες: τη μείωση του κόστους αλλά και τη βελτίωση της τιμής της αξίας των προϊόντων, με τον αρμόδιο υφυπουργό να στέκεται ιδιαίτερα και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

«Βάζουμε στην εξίσωση και την κλιματική αλλαγή με την προώθηση έργων ύψους 80 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να μειωθεί το κόστος άρδευσης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στους δρόμους που ανοίγονται για τους Θεσσαλούς παραγωγούς αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, με συνδιοργανωτές τα Επιμελητήρια Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, ενώ την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο ΟΕΣΥΝΕ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν τοπικοί βουλευτές, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών, εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων και Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, ενώ πλήθος κόσμου γεύτηκε τοπικές ποικιλίες και ενημερώθηκε από τους παραγωγούς, για τη διαδικασία παραγωγής και τις ποικιλίες ενώ τα τοπικά κρασιά στην πλειοψηφία τους συγκέντρωσαν τα κολακευτικά σχόλια όλων για την παρουσία του.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com