ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΛΟΥ 

Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Αναμφίβολα, η πρόοδος που σημειώνεται στο ζήτημα της οδού Βόλου με τη χρηματοδότηση της μελέτης για το ανατολικό κομμάτι της παράκαμψής της από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Ωστόσο, χρειάζεται εγρήγορση όλων μας, τόσο για τη δρομολόγηση και της αναγκαίας μελέτης για τη δυτική παράκαμψη όσο και για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης των έργων παράκαμψης.

Έτσι θα πληρωθεί η προϋπόθεση για τον αποχαρακτηρισμό της οδού Βόλου και της Λεωφόρου Καραμανλή ως εθνικών οδών,

προκειμένου να αποτραπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, που συχνά προκαλούν ατυχήματα με βαρύ φόρο αίματος». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου.

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, μετά την ευχάριστη είδηση για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας της μελέτης για το ανατολικό κομμάτι της παράκαμψης της οδού Βόλου, ήταν η αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για τη χρηματοδότηση της μελέτης για τη δυτική παράκαμψη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η διαδρομή που θα παρακάμπτει την οδό Βόλου καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια μέχρι τη συνολική χρηματοδότηση του έργου.

Ο κ. Χαρακόπουλος διαβεβαίωσε τα μέλη του συλλόγου ότι θα είναι έμπρακτα δίπλα τους στην προσπάθεια για την δρομολόγηση των επιμέρους βημάτων που θα συνθέσουν την οριστική λύση του ζητήματος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον δήμο Λαρισαίων και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Χατζής, η αντιπρόεδρος κ. Μαρία Σαλιαμπούκα, ο ταμίας κ. Σωτήρης Γιώτας και η πρόεδρος της 3ης Κοινότητας του δήμου Λάρισας κ. Ειρήνη Χατζούλη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com