ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΙΣΤΩΝ»

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα υλοποίησης του περιβόητου «επιτελικού» κράτους που οραματίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύφθηκε με την ανακοίνωση των νέων διοικητών στα νοσοκομεία όλης της χώρας!

Μπορεί προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός να έκανε λόγο για αξιοκρατία, διαφάνεια και αριστεία, αλλά διοικητές και υποδιοικητές στα νοσοκομεία τοποθετήθηκαν απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης! Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εφαρμόσει για πρώτη φορά μια ανοικτή διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με στόχο την τοποθέτηση ικανών, έντιμων και σχετικών με την υγεία ανθρώπων στη διοίκηση του ΕΣΥ.  Συγκεκριμένα, η ειδική επιτροπή αξιολόγησε τα βιογραφικά όσων είχαν καταθέσει δικαιολογητικά, μετά από προκήρυξη των θέσεων, προχώρησε σε έλεγχο των προσόντων, συγκρότησε συνεντεύξεις και συνέταξε πρακτικό μοριοδότησης των υποψηφίων για κάθε θέση, με δύο προτάσεις προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις τελικές αποφάσεις.

Η αντίστοιχη επιτροπή επί κυβέρνησης ΝΔ δεν χρειάστηκε ούτε να ελέγξει βιογραφικά, ούτε να πάρει συνεντεύξεις, ούτε να εισηγηθεί προτάσεις γιατί τα ονόματα ήρθαν έτοιμα από το Μαξίμου και την Πειραιώς.

Θα μπορούσαμε να διακωμωδήσουμε τις συγκεκριμένες επιλογές αν δεν γνωρίζαμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η αντανάκλασή τους θα είναι σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αποδεικνύεται τελικά ότι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας είναι να βολέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους, να φτιάξουμε το επιτελικό μας κράτος, να γράψουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αξιοκρατία.

Μόνο που με αυτό τον τρόπο απογοητεύονται οι νέοι άνθρωποι με τα αυξημένα προσόντα, που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Απαξιώνονται οι δημόσιες δομές υγείας και ανοίγει ο δρόμος προς τον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτές τις αδιαφανείς διαδικασίες και επιλογές, θα βρει απέναντι, πρωτίστως τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που απαιτούν διαφάνεια, έντιμη διαχείριση και αφοσίωση στη δημόσια περίθαλψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ