ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΠΕΡΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δεν έλειψαν οι αιχμές το μεσημέρι της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου της Λάρισας, όπου και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση το δεύτερο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού- επετηρίδας «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετά και τα παράπονα που εξέφρασε κατά την πρόσφατη παρουσίαση των Αθηνών με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού στην περιοχή, επανήλθε, αυτή τη φορά σημειώνοντας πως «υπάρχει αμφισβήτηση της Εκκλησίας».

«Η Ορθοδοξία ζει και προτείνει την συμμετοχική διάσταση, ενθαρρύνοντας την λογική και ο λόγος της είναι σοβαρός σε μία εποχή αρκετής φαιδρότητας. Στους καιρούς μας εξακολουθεί να υπάρχει ένα αντικληρικαλιστικό πνεύμα και μία αμφισβήτηση της Εκκλησίας όχι για λάθη ή αστοχίες, αλλά μόνο και μόνο γιατί υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η τοποθέτηση του διευθυντή της έκδοσης Λαρισαίου κληρικού Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, ο οποίος τόνισε πως «η Εκκλησία προβάλλει την αλήθεια που είναι ο Χριστός, αλλά δεν περιχαρακώνεται».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ