ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλα όσα συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα γύρω από το έργο των Αστικών Παρεμβάσεων στον Αμπελώνα ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης σε δήλωσή του τονίζει ότι θέλει να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους βάση και αναφέρει τα εξής:

“Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2018 ο δήμος Τυρνάβου υπέβαλε προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κυκλοφοριακές μελέτες που ήταν προαπαιτούμενα για την πρόταση του δήμου Τυρνάβου στο πρόγραμμα “Αστικές Αναπλάσεις” της περιφέρειας Θεσσαλίας για πόλεις με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων που αφορούσε τις πόλεις του Τυρνάβου και του Αμπελώνα.

Για μεν τις κυκλοφοριακές μελέτες της πόλης του Τυρνάβου τα πράγματα εξελίχθηκαν θετικά, για τον Αμπελώνα όμως μας ζητήθηκαν διορθώσεις (είναι γνωστά τα προβλήματα στο υπόβαθρο του Αμπελώνα – ασυμφωνία πολεοδομικών γραμμών και κτηματολογίου). Οι διορθώσεις έγιναν μέσα στον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2019 και περιμέναμε την αξιολόγηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ώστε στη συνέχεια να ανακοινωθεί νέο άνοιγμα του προγράμματος, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Τυρνάβου.

Η εν λόγω αξιολόγηση για λόγους που δεν γνωρίζουμε ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου 2019, την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εκτοτε δεν έγινε κάποια κίνηση εκ μέρους της περιφέρειας προκειμένου να ανοίξει το πρόγραμμα και μετά να υποβληθεί η πρόταση του Αμπελώνα όπως είχε συμφωνηθεί.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ