ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Η βροχή «μπλόκαρε» το αγροτικό μπλόκο των Φαρσάλων

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της σελίδας για τις σημερινές αγροτικές κινητοποιήσεις στο νομό, καθώς η κακοκαιρία «μπλόκαρε» τελικά το αγροτικό μπλόκο των Φαρσάλων, ενώ αντίθετα συμβολική συμμετοχή υπήρξε στον κόμβο Πλατυκάμπου, με τους αγρότες να μεταθέτουν κατά μία ώρα την προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί κινητοποίησή τους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ το συλλαλητήριο των Φαρσάλων αναβλήθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή, ενώ μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Βασιλί οι αγρότες με ανακοίνωσής τους καλούν σε ενίσχυση του μπλόκου του Πλατυκάμπου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΑΣΝΛ

Στην ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει τα εξής:

«Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας χαιρετίζει τους συνάδελφους αγρότες του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου που έστησαν μπλόκο στον κόμβο Γαλήνης.

Καλούμε τους συνάδελφους που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σήμερα να ενισχύσουν με τα τρακτέρ και την παρουσία τους το μπλόκο αύριο.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, είναι αιτήματα επιβίωσης και συνέχισης της καλλιέργειας και αν δεν ικανοποιηθούν, αργά ή γρήγορα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών θα εγκαταλείψει τη γη.

Διεκδικούμε  τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα μεροκάματο ώστε να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες και να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής που ως τώρα μόνο αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είδαμε από την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που βρίσκει και δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες για επιστροφή ΕΦΚ και αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν βρίσκει λέει να δώσει ούτε ένα ευρώ στο αγροτικό πετρέλαιο που είναι δυόμισι φορές ακριβότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ. Πληρώνουμε ακριβότερα 3 φορές τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγρότες που διστάζουν, δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των αγώνων, κάποιοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε τίποτα. Ό,τι έχουμε κερδίσει ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας με τα τρακτέρ στους δρόμους, κερδίσαμε πολλά, ανακόψαμε και αναστείλαμε χειρότερα μέτρα που οι κυβερνήσεις είχαν στα συρτάρια και από τον φόβο των τρακτέρ και κινητοποιήσεων δεν τα υλοποιούν. Το αφορολόγητο, το ακατάσχετο στους λογαριασμούς, ότι για 5 χρόνια τώρα δεν πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος και πολλά άλλα είναι κατάκτηση των αγώνων μας.

Απευθυνόμαστε και στους αγρότες που δεν θέλουν να “δυσαρεστούν” την εκάστοτε κυβέρνηση και τον εκάστοτε βουλευτή και τους λέμε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από τις κυβερνητικές επιλογές και οι αγώνες μας είναι για να διεκδικήσουμε βιώσιμες λύσεις επειδή οι κυβερνήσεις διαχρονικά στέκονται εχθρικά απέναντί μας. Όσοι δεν θέλουν να “δυσαρεστούν” την κυβέρνηση και τον βουλευτή, να ξέρουν ότι θα είναι “δυσαρεστημένη” η τσέπη τους και η οικογένειά τους που δεν τα βγάζει πέρα με αυτές τις πολιτικές.

Είτε εμείς θα ανατρέψουμε τις πολιτικές στους δρόμους είτε θα αφανιστούμε, μέση λύση δεν υπάρχει».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ