ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΕΡΓΟ 3 ΕΚ. € ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ενα εμβληματικό έργο που θα απέφερε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στο δήμο Τυρνάβου βρίσκεται στον αέρα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη γίνει άμεσα. Ο λόγος για το έργο της αντικατάστασης των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας (μαγνητικοί ή led) σε όλο το δημοτικό φωτισμό και στα κτίρια του δήμου που, σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε, με την ολοκλήρωσή του

θα έφερνε εξοικονόμηση τουλάχιστον 200.000 € ετησίως στο δήμο, χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν σε υπηρεσίες και δράσεις προς όφελος των δημοτών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com, η εταιρεία “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ” που είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το δήμο Τυρνάβου το Μάιο του 2019 ώστε να “τρέξει” τον διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου ο οποίος θα ολοκλήρωνε το έργο μέσα στο 2020, ενημέρωσε τη νέα δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει την προγραμματική σύμβαση.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική καθυστέρηση ή και ακύρωση του όλου σχεδιασμού, αφού θα πρέπει ο δήμος ή να τρέξει τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, ή να αναζητήσει άλλο εταίρο για να προχωρήσει τη διαγωνιστική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα πληρωνόταν με δάνειο που θα έπαιρνε ο δήμος είτε από το Παρακαταθηκών είτε από Τράπεζα και η αποπληρωμή του θα γινόταν από την εξοικονόμηση των χρημάτων που θα είχε ο δήμος με τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Μάλιστα η σημερινή δημοτική αρχή προγραμμάτιζε να εντάξει το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020 αλλά προς το παρόν η “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ” χάλασε τον σχεδιασμό.

Πάντως είναι άξιο απορίας πώς είναι δυνατό μία μεγάλη εταιρεία όπως η ‘ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ” αποφάσισε να αθετήσει τη συμφωνία που υπέγραψε με το δήμο Τυρνάβου και θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχουν ρήτρες που θα πρέπει να τηρηθούν προς όφελος του δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ