ΟΙ ΣΥΝ.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΣΔΕ

Ανακοίνωση με ευθείες βολές κατά της ΔΑΚΕ και των Παρεμβάσεων για τη στάση τους στις συνεδριάσεις του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, αλλά και των Παρεμβάσεων για τον τρόπο που λειτουργούν στο ΠΥΣΔΕ, εξέδωσαν οι ΣΥΝΕΚ, αφήνοντας και νέες αιχμές για επιλογές της πρώην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: 

Για το Δ.Σ. ΕΛΜΕ

Από τη μια η ΔΑΚΕ με τις ενδοπαραταξιακές της κόντρες και από την άλλη οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τον τυχοδιωκτισμό τους και την επαμφοτερίζουσα στάση τους οδηγούν άλλη μια φορά το σωματείο σε απαξίωση και τους συναδέλφους/ισσες μακριά από αυτό.

Μπροστά μας έχουμε σοβαρότατα ζητήματα που θα απασχολήσουν τον εκπαιδευτικό κλάδο και δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε συνεχώς με το ζήτημα συγκρότησης προεδρείου στην ΕΛΜΕ. Η εξίσωση των τίτλων Κολλεγίων με τα πτυχία των Πανεπιστημίων πρέπει να ανατραπεί. Η τιμωρητική διάταξη για τους αναπληρωτές, η επερχόμενη τιμωρητική αξιολόγηση, τα voucher και η κατηγοριοποίηση των σχολείων, το νέο ασφαλιστικό Βρούτση απαιτούν σωματείο και κίνημα ισχυρό και μαζικό.

Σε ό, τι μας αφορά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να προχωρήσει – με όρους που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εμπαίζει τη συλλογική δράση του σωματείου –  η συγκρότηση προεδρείου και η λειτουργία της ΕΛΜΕ Λάρισας με γρήγορα ανακλαστικά σε αυτά που έρχονται.

Γιατί οι αντιδραστικές εκπαιδευτικές ρυθμίσεις δε περιμένουν και όχι γιατί βιαζόμαστε να κάνουμε αντιπολίτευση στη ΝΔ , όπως μας κατηγόρησε ο ένας εκ των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Στάση που δε μας ξενίζει καθόλου, εφόσον είδαμε με τα μάτια μας ότι τώρα πλέον μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι μετά την επιτυχία τους στο ρόλο των καταστροφολόγων για να επανέλθει δριμύτερη η ΝΔ στα πράγματα.

Η συναδέλφισσα Ερμίνα Μαγαλιού αναφέρεται λανθασμένα πως ήταν απούσα την Τετάρτη 15 /1/2020. Φυσικά δε θα άφηνε τους μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο να χάσουν το μάθημα περιμένοντας όλο το βράδυ να εμφανιστούν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ!

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να παραβρεθούν την ερχόμενη Τετάρτη, ώρα 15:30 στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για το ΠΥΣΔΕ

Η επίμονη προσπάθεια των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να δημιουργήσουν προβλήματα εν μέσω της σχολικής χρονιάς στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς, από μονομανία και για να ξεπληρώσουν τα χρωστούμενά τους πρέπει να σταματήσει.

Οι εκπαιδευτικοί του νομού, τα σχολεία, έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τους τυχοδιωκτισμούς και τις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής πρακτικής τους. Κάνουν με αριστερίστικες κραυγές ό,τι πράττει η κυνική νεοφιλελεύθερη  επιβολή των λίγων στους πολλούς. Τους καταλάβαμε πλέον όλες και όλοι. Απομένει να  καταλάβουν και οι ίδιοι αυτό που ο κλάδος πρόσφατα τους έδειξε.

Τα διορισμένα από την πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια μέλη του ΠΥΣΔΕ οφείλουν να κατανοήσουν πως δεν εκφράζουν τους εκπαιδευτικούς, διότι πολύ απλά δεν τους έστειλαν αυτοί στο ΠΥΣΔΕ, εκτός αν η ταύτισή τους με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ τους οδηγεί σε αυτή τη σύγχυση.  Και οι εκπαιδευτικοί του νομού καταλαβαίνουν πολύ καλά για ποιο λόγο ξαφνικά το αυτοεξαιρεθέν μέλος θέλει εκ των υστέρων να συμμετάσχει σε διαδικασίες που έχουν ήδη διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του, με δεδομένη από την πραγματικότητα τη συμπερίληψή του στον αξιολογικό πίνακα.

Φυσικά δεν είδε  όνειρο, ώστε ξαφνικά  και αθέμιτα να επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα. Απλώς η πραγματικότητα εμπόδισε το διορισμένο επιτελικό μπλοκ να έχει την πλειοψηφία στην επαναπροσπάθεια να αναταράξουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί έχουν την απαίτηση από τον νυν Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να συμβάλλει στη ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως αρμόζει  από τη θέση του, και να μην αποδεχτεί προσπάθειες διάλυσης της λειτουργίας των σχολείων, όπως συνέβη και παλαιότερα εν μέσω σχολικής χρονιάς.

Φτάνουν τα προβλήματα που υπάρχουν από την κυβερνητική πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουν όλοι πως οι προσπάθειες απαξίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών θα βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ