ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 133

Και που λες ακροατή μου μάχιμε και ενημερωμένε είμαστε να ραφτούμε! Γίνεται φόρουμ βρε στους Δελφούς εκεί κατά το Μάρτη, που όσο να πεις δεν είναι και να λείπουμε, χώρια που το «σηκώνει» και το ζακετάκι ακόμη και άντε να τρέχεις για ανοιξιάτικο deux-pièces, που για καλό σου το γράφω και γαλλιστί μην μας περάσουν για τίποτις βλαχάρες οι κακοπροαίρετοι.

Διότι εδώ το πράγμα σοβαρεύει, βλέπεις δεν είναι μόνο οι Δελφοί και η διοργάνωση του οικονομικού φόρουμ, που συν τοις άλλοις είναι και διεθνές, είναι που θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός της χώρας και όσο να πεις θέλει άλλη αντιμετώπιση το ζήτημα.

Αγχώθηκα δεν το κρύβω με τέτοια γκάμα ομιλητών, καθώς όπως μαθαίνω πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τοποθετηθούν ακόμη η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια ανεψιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας ανεψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγος ανεψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια βαφτισιμιά του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο σύζυγος της βαφτισιμιάς του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τέλος ένας βαφτισιμιός του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ούτε ένας, ούτε δύο, εννιά νοματαίοι πρωθυπουργέ μου πολυχρονεμένε, που «εννιά έχει ο μήνας» για τον τόπο, το σόι και από κοντά και το περιβάλλον σας, που όσο να πεις έχουν και καιρό να στηλιτεύσουν την οικογενειοκρατία που μαστίζει τη χώρα.

Τώρα βέβαια πάντα υπάρχει και ο αντίλογος, χώρια η λαϊκή σοφία «που αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…» που λέει ο λόγος, μα και πάλι είναι ανάγκη να το κάνεις ξεκινώντας από τα κεραμίδια και καταλήγοντας στο κελάρι του;

Εντάξει βρε αδερφέ, έχετε ωραίο σπίτι, άντε και μας δείξατε το καθιστικό, άντε και τα μπάνια και τον κήπο, πρέπει να μάθουμε και για τα σοβατεπιά για να πεισθούμε;

Έντονος λοιπόν ο προβληματισμός και πάνω που είχα καταλήξει σε κάτι παστέλ χρώματα για το “ντε πιες” που λέγαμε παραπάνω (πήρα αέρα και το αποδίδω και στα ελληνικά γιατρέ μου), νέος πονοκέφαλος ήρθε να ταράξει το ήδη θολωμένο μου κεφάλι.

Και στις εκδηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση πως θα πρέπει να ανταποκριθώ στυλιστικά; Καλός ο «ομφαλός της γης» δε λέω, μα έρχεται και η επιτροπή της Μαριάννας, αυτή τη φορά για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη στις Θερμοπύλες και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μήπως να ρίξω μια ματιά και σε πιο “vintage” εκδοχές;

Με τούτα και με εκείνα πάντως είναι να τον παραδέχεσαι τον Κυριάκο, κανένας ακροατή μου με το παράπονο. Εδώ ο άνθρωπος έκανε ολάκερο πρόγραμμα για τα «τζάκια» του τόπου. Πάρε εσύ την επανάσταση, να και εσύ τη ναυμαχία, τι μας έμεινε το Λατσέικο, ορίστε και σεις το Ελληνικό για να παίζεται και όλοι μαζί είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε, που δεν ξέρω αν το προσέξατε!

Εμφανώς πιο ήρεμη και χαλαρή επιλέγω τραγούδι και από την αγαπημένη φωνή της Βίκυς Μοσχολιού, σε στίχους Γιώργου Τζαβέλλα και μουσική Μιχάλη Σουγιούλ, ακούμε «ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ», από τον δίσκο της «ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ».

Αμ πως;

ΧΙΚ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ