ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ

Παρέμβαση του Χρ. Κέλλα που ζήτησε και αναγραφή της χώρας προέλευσης κρέατος για πάταξη ελληνοποιήσεων

«Σας ζητώ την άμεση καταβολή της συνδεδεμένης στο αιγοπρόβειο γάλα. Ει  δυνατόν πριν το τέλος Μαρτίου. Επίσης, σας ζητώ, να διασφαλίσετε την άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ, που αφορά την αναγραφή της χώρας προέλευσης κρέατος στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής στα κρεοπωλεία. Θεωρώ πως είναι ένα σημαντικό χτύπημα στο πλαίσιο της συνολικής πάταξης των “ελληνοποιήσεων”

των αμνοεριφίων, ειδικά τώρα που πλησιάζει το Πάσχα.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αποζημίωση των εργαζομένων στην ΕΑΣ

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις των εργαζόμενων στην πρώην ΕΑΣ, επισημαίνοντας:

«Δεκάδες εργαζόμενοι, που ανήκουν στην πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, η οποία είναι σε εκκαθάριση, διεκδικούν σήμερα τα δεδουλευμένα τους και είναι σε δεινή θέση. Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και σε ηλικία που δύσκολα προσλαμβάνονται για εργασία.

Βεβαίως, ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, με τον ν. 4384/2016, έθεσε ως προτεραιότητα τις αποζημιώσεις τραπεζών και Δημοσίου αφήνοντας τους εργαζόμενους τελευταίους και, προφανώς, δεν θα μείνει τίποτα για αυτούς! Επικαλούμενος την ευαισθησία σας κύριε Υπουργέ, σας ζητώ να ξαναδείτε το θέμα και να προταχθούν των τραπεζών κατά την εκκαθάριση».

Έμφαση στην καινοτομία για προϊόντα υψηλής ποιότητας

Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές του νομοσχεδίου και στην παροχή κινήτρων για την παραμονή των νέων αγροτών στην περιφέρεια, σημειώνοντας:

«Το νέο καθεστώς λειτουργίας των συνεταιρισμών διαμορφώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αλληλενέργεια των αγροτών προς την καινοτομία, την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και την ανάπτυξη της υπαίθρου, δίνοντας διέξοδο ιδιαίτερα στους νέους αγρότες που μένουν στον τόπο τους, προκειμένου να κρατήσουν την ελληνική περιφέρεια ζωντανή.

Προσθέτως, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις απαραίτητες υποστηρικτικές φορολογικές ρυθμίσεις καθώς και τη συντονιστική υποστήριξη της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, η οποία θα προαγάγει τον συντονισμό των συνεταιρισμών και θα ευνοήσει την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικής παραγωγής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ