94,3% ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της παράταξης

Ο συνδυασμός της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας, που συγκροτείται από στελέχη του ΠΑΜΕ και άλλους  αγωνιστές συνδικαλιστές των Σωματείων του ΕΚΝΛ, χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, που με την ψήφο τους τον ανέδειξαν ξανά, με μεγάλη πλειοψηφία (94,3% και 18 έδρες στη 19μελή Διοίκηση), στο «τιμόνι» της Διοίκησής του.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί στήριξη της επιλογής και της στάσης που είχαμε ως πλειοψηφία στην Διοίκηση του ΕΚΝΛ τα προηγούμενα χρόνια. Με το να είναι το Εργατικό Κέντρο σταθερά δίπλα στα συμφέροντα των εργαζομένων. Μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση της πάλης απέναντι στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών , της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν.

Αποτελεί επίσης απάντηση στους κάθε λογής κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που ενώ στηρίζουν την στρατηγική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, εμφανίζονται και ως δήθεν υποστηρικτές των εργαζομένων. Στη λογική που βάζουνε, πως οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν την  ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων για έχουμε περισσότερες δουλειές, καλύτερους μισθούς. Που τελικά  οδήγησε στην αδράνεια, την ήττα και την τεράστια απώλεια στο εισόδημα και τις κατακτήσεις μας.

Παράλληλα το αποτέλεσμα αποτελεί εντολή για συνέχιση αυτής της ταξικής αγωνιστικής πορείας του Ε.Κ.Ν.Λ, σε μια περίοδο που συνεχίζεται και κλιμακώνεται η βάρβαρη επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ε.Ε σε μισθούς και δικαιώματα, που διαρκώς διευρύνεται και βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Επωμιζόμαστε μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε με μεγαλύτερη συνέπεια και περισσότερη ορμή σε αυτή την κατεύθυνση. Για την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου στο σ.κ που είναι το ΠΑΜΕ. Για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στην περιοχή μας, ειδικά των νέων, των γυναικών. Με την προετοιμασία και ανάδειξη  νέας γενιάς συνδικαλιστών, πρωτοπόρων εργαζομένων σε χώρους δουλειάς και κλάδους. Για να μαζικοποιηθούν και να αναζωογονηθούν τα σωματεία μας. Να καταφέρουμε περισσότερα Δ.Σ σωματείων να αποκτήσουν ουσιαστική και ταχτική λειτουργία και δράση, να γίνουν τα σωματεία το κέντρο οργάνωσης του αγώνα, με γερά στηρίγματα σε βασικούς χώρους δουλειάς (εργοστάσια, βιοτεχνίες, κλινικές, Σ-Μ, κλπ).

Για να εντείνουμε τις προσπάθειες να γίνει το Εργατικό Κέντρο ακόμη ποιο ισχυρό στήριγμα για τους εργαζόμενους της περιοχής μας και για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Συνεχίζοντας να είναι μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, με προμετωπίδα το πλαίσιο διεκδικήσεων που αποφάσισε το 31ο Συνέδριο και επίκεντρο την πλήρη ικανοποίηση όλων των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, ενάντια στην μετατροπή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και στην γενικότερη εμπλοκή της στα σχέδια και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή.

Για το δυνάμωμα της κοινής δράση και συμμαχίας με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους μικρούς αυτοπασχολούμενους ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και πλήττει τις ζωές μας.

Για να συζητήσουμε πλατιά, συστηματικά για το τι κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα .  Για την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης με το πλαίσιο του ΕΚΝΛ και την γενικότερη γραμμή πάλης που έχει χαράξει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.  Για την ανάγκη ενός εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος  με ισχυρά σωματεία που θα πατάνε στην ζωντανή συμμετοχή στην δράση των ίδιων των εργαζομένων, κίνημα που δεν θα παζαρεύει αλλά θα διεκδικεί αποφασιστικά με βάση τα αιτήματα που επιβάλλουν οι δικές μας ανάγκες. Έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε την εργατική τάξη του Ν. Λάρισας, να συσπειρωθεί και να δράσει το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ