Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση της Γραμματείας της παράταξης με αφορμή το απαράδεκτο σχόλιο του δημοσιογράφου

Καμία έκπληξη δε μας προκαλεί το πρόσφατο απαράδεκτο σχόλιο του κ. Τέλλογλου, που προσβάλλει συλλήβδην τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο,  καθώς η  ιδεολογική θέση του απέναντι συνολικά στο Δημόσιο είναι γνωστή. Όμως το μηδενιστικό και απαξιωτικό σχόλιο του στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παύει να είναι θέση ιδεολογικής αντίληψης.

Αποτελεί αισχρότητα, η οποία δε σέβεται την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνά όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Τέλλογλου να κάνει ρεπορτάζ για την δεκάχρονη αδιοριστία που έφερε το δημόσιο σχολείο στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Τέλλογλου να κάνει ρεπορτάζ για τη μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών κάθε χρόνο.

Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Τέλλογλου να κάνει ρεπορτάζ για την έλλειψη βοηθητικού προσωπικού (γραμματείς, επιστάτες, φύλακες, σχολικούς ψυχολόγους και νοσηλευτές) στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων.

Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Τέλλογλου να κάνει ρεπορτάζ για τις τεράστιες ελλείψεις κτιριακών υποδομών και τεχνολογικών εξοπλισμών στα σχολεία ή για την ελλιπή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, παρότι τη ζητάμε μετ’επιτάσεως εδώ και δεκαετίες. Ούτε βέβαια φαίνεται να προβληματίζεται για το ότι χιλιάδες μαθητές μας δεν έχουν ούτε εξοπλισμό ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ.

Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Τέλλογλου να κάνει ρεπορτάζ για τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, κατά τα οποία οι εκπαιδευτικοί στηρίξαμε με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο, κρατώντας το όρθιο. Κανένα ρεπορτάζ για τις χιλιάδες ώρες που δουλέψαμε εθελοντικά και αφιλοκερδώς για ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών/τριων μας είτε μέσα στο σχολείο είτε στα δεκάδες κοινωνικά φροντιστήρια που δημιουργήσαμε σε όλη τη χώρα.

Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Τέλλογλου να κάνει ρεπορτάζ για τις ευθύνες της κυβέρνησης και των φιλελεύθερων πολιτικών για όλα τα παραπάνω.

Δεν έκανε τον κόπο ο κ. Τέλλογλου να ενημερωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί αυτές τις μέρες, παρά τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, υποδομές και επιμόρφωση, έχουμε ριχτεί στη μάχη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποκλειστικά με δικά μας μέσα, για να στηρίξουμε και πάλι το δημόσιο σχολείο και άρα μόνο διακοπές δεν κάνουμε.

Φυσικά και γνωρίζει όλα τα παραπάνω, όπως γνωρίζουμε κι εμείς τα κίνητρά του.

Παρόλα αυτά, όπως πάντα, έτσι και σήμερα στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες προτάσσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή/τριά μας, που κοπιάζει και αγωνίζεται να αποκτήσει μόρφωση και εφόδια για τη ζωή.

Σε πείσμα στον Τέλλογλου και σε κάθε Τέλλογλου  εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την  προστασία των μαθητών/τριων μας και την αναβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com