ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Μήνυμα από τον επικεφαλής Αμάρι Σάμερ Αθανάσιο και την δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλουμε» για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Μπορεί το μυαλό όλων μας αυτή την περίοδο να είναι στον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην ζωή μας, ωστόσο η σημερινή ημέρα, που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή  Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το Σύνδρομο Down.

Κάθε χρόνο, στις 21 Μαρτίου, η φωνή των ατόμων με σύνδρομο Down και εκείνων που ζουν καθημερινά μαζί τους, μεγαλώνει και ακούγεται πιο δυνατά.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονέων και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Σε ισότιμη βάση με τους άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να είναι σε θέση να απολαύσουν πλήρη και ίσα δικαιώματα, τόσο ως παιδιά όσο και ως ενήλικες. Να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλήρως στις εκδηλώσεις και δράσεις της κοινωνίας στην οποία ζουν.

Όταν η κοινωνία δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, τότε επωφελούνται όλοι και τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον φιλίας, αποδοχής και σεβασμού.

Η κοινωνία χρειάζεται πληροφόρηση και το μόνο που χρειαζόμαστε όλοι είναι αποδοχή και αγάπη.

Ως υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες ας αντιμετωπίσουμε τη διαφορετικότητα ως μια ευκαιρία για να γίνουμε όλοι καλύτεροι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ