ΗΠΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΣΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ

Οι Αμερικανοί μπορεί σύντομα να μαθαίνουν αν έχουν αντισώματα για τον κορωναϊό, COVID-19, με ένα τσίμπημα στο δάκτυλο και ένα smartphone – και χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τα σπίτια τους.

Μια εταιρεία ψηφιακής φροντίδας υγείας στο Λος Άντζελες, η οποία ονομάζεται Scanwell Health, επιδιώκει την έγκριση της κυβέρνησης των Η.Π.Α. για ένα κιτ που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν στους γιατρούς μέσω των τηλεφώνων τους, εικόνα από το τεστ αίματός τους. Μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρήστης θα μαθαίνει εάν το αίμα του περιέχει αντισώματα για τον κορωναϊό.

“Η όλη διαδικασία γίνεται στο σπίτι”, λέει ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Scanwell, Jack Jeng, “Δεν χρειάζεται να αποσταλεί κανένα δείγμα”.

“Το τεστ ψάχνει για αντισώματα στο αίμα. Ένα θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης σημαίνει ότι είχαν εκτεθεί στον ιό κάποια στιγμή στο παρελθόν, και έχουν αναπτύξει αντισώματα για την καταπολέμησή του. Για την ανάπτυξη των αντισωμάτων χρειάζεται χρόνος “, δήλωσε ο Jeng.

Ο David Kroll, καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα τεστς αντισωμάτων, εξηγεί ότι η ύπαρξη αντισωμάτων σημαίνει ότι “το ανοσοποιητικό σας σύστημα θυμάται τον ιό και κάνει αυτά τα αντισώματα, που θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τυχόν μελλοντικές ιογενείς λοιμώξεις. ”

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το τεστ είναι να σας πει εάν είστε σήμερα άρρωστος με κορωναϊό, αν είστε μεταδοτικός, άν είστε απολύτως άνοσοι – και αν είστε ασφαλείς να επιστρέψετε στο κοινό.

Επειδή η εξέταση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαγνωστική εξέταση, θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλες πληροφορίες για να προσδιοριστεί εάν ένα άτομο είναι άρρωστο με το COVID-19.

Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με συμπτώματα συμβατά με το COVID-19 όπως πυρετό, βήχα και πονόλαιμο, μια θετική εξέταση είναι λίγο πολύ διαγνωστική για την ασθένεια. Έτσι χρησιμοποιούνται στην Κίνα αυτές οι ταχείες ορολογικές (που αφορούν την ανάλυση του ορού του αίματος) εξετάσεις” δήλωσε ο Jeng

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ