Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΡΑΒΑΝΑ

Συχνά αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε αήθεις επιθέσεις προερχόμενες, εκτός  από τις  εκάστοτε  κυβερνήσεις και από συγκεκριμένα πρόσωπα. Γνωστοί που προσπαθώντας να προκαλέσουν συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και κοινωνικό αυτοματισμό αποσκοπούν ξεκάθαρα στη συλλογή μόνο ατομικών κερδών.

Γιατί άραγε ενοχλεί τόσο πολύ η παροχή κοινωνικών αγαθών δωρεάν  στο  λαό, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση;

Ο κλάδος των δημόσιων λειτουργών της εκπαίδευσης δεν έπαψε ποτέ να εργάζεται, -χωρίς μάλιστα να έχει την ουσιαστική στήριξη της εκάστοτε πολιτείας – ενισχύοντας συνεχώς με κάθε τρόπο τη μαθητική κοινότητα.

Οι εκπαιδευτικοί όλο αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργώντας μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες κατάφεραν δουλεύοντας με δικά τους μέσα, και με προσωπική τους οικονομική δαπάνη, ασταμάτητα ακόμη και τα Σαββατοκύριακα να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην εκπαίδευση από απόσταση. Σήκωσαν το βάρος της εξ αποστάσεως διατήρησης  της παιδαγωγικής σχέσης με τους μαθητές τους  και είναι έτοιμοι  και για την επαναλειτουργία των σχολείων με όρους που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

Αφού οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται, πώς «πέφτουν» οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες από τον όγκο των εργασιών; Ποιοι στηρίζουν τους μαθητές μέσα από τα κοινωνικά φροντιστήρια;  Ποιοι  οδηγούν  όλα αυτά τα παιδιά, χρόνια τώρα στην πρόοδο;

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών δείχνει τη θέληση αλλά και την ανάγκη τους να προσφέρουν στους μαθητές τους.

Πώς τόσο μίσος και σκοταδισμός εκπορεύεται από ανθρώπους που δεν αγωνίστηκαν ποτέ πραγματικά στις κοινωνικές επάλξεις, που τα βρήκαν όλα έτοιμα και το μόνο που κάνουν είναι να είναι τιμητές και επικριτές; Μικρή η κοινωνία  της  Λάρισας και  γνωριζόμαστε!

Μήπως κρύβουν κάτι άλλο πίσω από τις απαξιωτικές κινήσεις τους; Μήπως λειτουργώντας ως προπομποί αναμένουν τις αντιδράσεις ή μη μιας κοινωνίας σε εγκλεισμό, ώστε να οργανωθούν σχέδια κοινωνικής αποδόμησης; Ποια είναι  η  θέση  του  κόμματος,  του οποίου  είναι  πολιτευτής  ο   συγκεκριμένος  κύριος; Αποδέχεται η   Ν.Δ. αυτά που  λέει ο κ. Καραβάνας ;

Είναι φανερό ότι το ιδιωτικό συμφέρον δεν μπορεί εύκολα να δεχθεί τη δημόσια κοινωνική προσφορά. Το πιο θλιβερό είναι ότι η έλλειψη ντροπής οδηγεί σε κατά μέτωπο επίθεση, ακόμα κι όταν αναμένεται να εορτασθεί η επέτειος των δημοκρατικών κοινωνικών νικών, της «Εργατικής Πρωτομαγιάς».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ένα είναι σίγουρο. Το συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνίζεται πάντα για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και θα εναντιώνεται  σθεναρά σε κάθε προσπάθεια  συκοφάντησης των κατακτημένων με αγώνες και αίμα εργασιακών δικαιωμάτων μας, αποκρούοντας δυναμικά κάθε κακόβουλη επίθεση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com