ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Οι χθεσινές προτροπές του ΕΣΛ για κλειστά καταστήματα έγιναν σήμερα ανακοινώσεις περί προαιρετικής λειτουργίας

Απίστευτο αλαλούμ καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στη Λάρισα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας δεκάδες επιχειρηματίες ετοιμάζονται να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την Παρασκευή 15 Μαΐου, παρά την αργία λόγω του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, ενώ στο όλο θέμα εμπλέκεται και η Περιφέρεια, με τον Κ. Αγοραστό να ξεκαθαρίζει πως «εναπόκειται στον κάθε έμπορο να αποφασίσει για το κατάστημά του.

«Μετά από 2,5 μήνες καραντίνας δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες πολυτέλειες και η αγορά θα λειτουργήσει σε μεγάλο τμήμα της», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σελίδα επαγγελματίας, ενώ σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αν μη τι άλλο αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε σχετική διαβούλευση (πληροφορίες θέλουν ΔΣ διά περιφοράς), με την επίσημη θέση του συλλόγου πάντως να μιλά για κλειστή αγορά.

«Το Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει ξεκάθαρα πως ο εορτασμός πολιούχου αποτελεί αργία για το Δημόσιο», σημειώνει κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης, την ώρα που σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΕΣΛ σημείωνε τα εξής:

«Ανακοινώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ότι την Παρασκευή 15 Μαΐου, ημέρα του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου, τα εμπορικά καταστήματα στην Λάρισα θα είναι κλειστά. Παρά την προσπάθεια που έγινε και την καλή διάθεση όλων των φορέων της πόλης για να παραμείνουν τα καταστήματα ανοιχτά, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς οι Πολιούχοι είναι επίσημες νομοθετημένες αργίες».

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com η πρόθεση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου για συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για το ζήτημα που προέκυψε δεν υλοποιήθηκε ποτέ μετά τις δηλώσεις του, ενώ επανερχόμενος στο θέμα ο Εμπορικός Σύλλογος προχώρησε πριν από λίγο σε νέα ανακοίνωση, όπου και τονίζονται τα εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας συναποφάσισαν να προτείνουν στα μέλη τους, αύριο 15 Μαΐου, εορτή του Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου της πόλης και προστάτη των εμπόρων, σεβόμενοι την ιστορία των 30 και πλέον χρόνων, να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, ότι στις 15 Μαΐου ημέρα του Αγίου Αχιλλίου, η αργία με προεδρικό διάταγμα, είναι για τον δημόσιο τομέα και η λειτουργία της αγοράς είναι προαιρετική.

Όλα αυτά τα χρόνια γιορτάζοντας και τιμώντας τον Πολιούχο μας, τα καταστήματα εθιμοτυπικά παραμένουν κλειστά και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της πόλης καθώς και στην αρτοκλασία που συνδιοργανώνουν ο ΕΣΛ και η ΟΕΒΕΛ με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Κατά συνέπεια ο ΕΣΛ και η ΟΕΒΕΛ ενημερώνουν τα μέλη τους πως η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ