ΒΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Η νεοφιλελεύθερη νεοσυντηρητική πολιτική κατεύθυνση που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της Παιδείας απεργάζεται τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης προωθώντας ολοταχώς την ιδιωτικοποίησή της. Το έδαφος προετοιμάζουν όλοι/ες αυτοί/ές που στο δημόσιο λόγο κι, επειδή έχουν πρόσβαση στις δημόσιες ψηφιακές συχνότητες, απαξιώνουν τους/τις εκπαιδευτικούς και εκθειάζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία στην Εκπαίδευση.

Η άρνηση των εκπαιδευτικών να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις σχολικές αίθουσες, όπως αυτό υπαγορεύεται από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο και το χάρτη δικαιωμάτων του ανθρώπου κατά της παρακολούθησης και της καταγραφής των προσωπικοτήτων, ερμηνεύεται σκόπιμα από τους δημόσιους κατήγορους των εκπαιδευτικών ως ανειλικρινής. Στις δημόσιες συζητήσεις ο λόγος θα έπρεπε να είναι καταπέλτης ενάντια στα ψέματα της Υπουργού στην κοινωνία για τη «συναίνεση» της Αρχής Προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, όπως παρακολουθούμε σε πολλές συχνότητες και λόγους, για να προστατεύσουν την εξουσία, πολεμούν τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Με εργαλείο τη διαστρέβλωση επιχειρείται κι άλλο χτύπημα στον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού. Επιδιώκεται η πρόκληση αντιπαραθέσεων που περιττεύει μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται να διαλύσει τα εργασιακά μας δικαιώματα.  Ωστόσο, παρότι ξέρουμε πως όσοι επιλέγουν τα fakenews δε θα δημοσιεύσουν την αποκατάσταση της αλήθειας και, παρότι μας εμπλέκουν σε αυτό το γελοίο παιχνίδι ψηφοθηρίας των παρατάξεων που προμοτάρουν, εμείς το ψέμα δε θα το νομιμοποιήσουμε δια της σιωπής μας.

Γράφτηκε ότι ψηφίσαμε «κατά» στην καταγγελία εναντίον του αιρετού της ΔΑΚΕ. Ψηφίσαμε λευκό, διότι οι  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αρνήθηκαν να καταγγείλουν και να αναδείξουν τις ευθύνες της ΔΑΚΕ, όπως προτείναμε. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έκαναν  την επιλογή να συνταχτούν σε κοινή ανακοίνωση με το ένα κομμάτι της ΔΑΚΕ, ξεπλένοντας την υπαιτιότητά της, τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται με όλα τα εργαλεία και με κάθε μέσο στους λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι ΣΥΝΕΚ δε συναινέσαμε να εμπλακούμε και να πάρουμε θέση στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις της ΔΑΚΕ. Ένα χρήσιμο fakenews ωστόσο τρέπει βολικά το «λευκό» σε «κατά».

Επομένως γίνεται φανερό ποιους αφορούν οι «παράξενες συμμαχίες». Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ μαζί με την ΤΕ ΔΑΚΕ βγάλανε κοινή ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας το σωματείο για να ξεδιαλύνουν τα εσωκομματικά της ΔΑΚΕ και να συγκαλύψουν το συνδικαλιστικό της πρόβλημα.

Σ.Σ.: Θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά του paidis.com άμεσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ