ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τι απαντά το ΙΑΣΩ για τα τεστ στους ΡΟΜΑ

Επιμένουν να υποστηρίζουν πως δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό Ρομά της Νέας Σμύρνης, που αμφισβητώντας έντονα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ΕΟΔΥ και στηριζόμενοι σε τεστ αντισωμάτων που έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα κι επανάληψη των ελέγχων.

«Ιός υπάρχει, ωστόσο άνθρωποι που προέκυψαν θετικοί από τους ελέγχους και είχαν την οικονομική δυνατότητα έκαναν τεστ στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και βρέθηκαν αρνητικοί. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές, μόλις ένα 3% είναι αυτοί που δεν το κάνουν και ζητάμε να επαναληφθούν οι έλεγχοι», τόνισε εκπρόσωπος των Ρομά.

Ανακοίνωση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας του, όπως έχουν διαμορφωθεί από την επιδημία Covid-19, υποβάλλει τους προσερχόμενους στην Κλινική ασθενείς σε λεπτομερές ερωτηματολόγιο σχετικά με ενδείξεις προσβολής από τον αντίστοιχο ιό και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (οικίσκο) διενεργείται τεστ αντισωμάτων COVID RAPID (IgG/IgM). Ακολουθεί κλινική εκτίμηση, ως πρώτο στάδιο των πρωτοκόλλων ασφάλειας για την αποφυγή εξάπλωσης στο προσωπικό και τους ασθενείς του.

Η συγκεκριμένη εξέταση αντισωμάτων δεν υποκαθιστά τη μοριακή εξέταση αναζήτησης του ιού, η οποία αποτελεί και την εξέταση αναφοράς για μόλυνση από τον ιό.

Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα του τεστ COVID RAPID (IgG/IgM) δεν υποκαθιστούν και δε μπορεί να αποκλείσουν ή να επιβεβαιώσουν λοίμωξη από τον ιό.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ