ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΡΗΣΙΟ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη

Στα τέλη του τρέχοντος μηνός αναμένεται να συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής για το θέμα της μόλυνσης του Τιταρήσιου ποταμού, κατόπιν σχετικού αιτήματος του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα μόλυνσης του ποταμού, ο κ. Κόκκαλης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή, είχε ζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή της να κληθούν και να μιλήσουν για το θέμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κάτι που έγινε δεκτό από το προεδρείο.

Σε δήλωσή του ο Λαρισαίος πολιτικός σημειώνει πως «σήμερα παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, περισσεύουν οι θλιβερές διαπιστώσεις για την επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη, αλλά εκλείπουν οι πράξεις για να περιοριστεί αυτή η καταστροφική – και για τον ίδιο τον άνθρωπο – συμπεριφορά. Ενημερώθηκα πως η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα συνεδριάσει στα τέλη του μήνα για το φλέγον ζήτημα της μόλυνσης του Τιταρήσιου στην περιοχή μας, μετά από σχετικό αίτημά μου. Ελπίζω πως όλοι όσοι σήμερα δείχνουν την ευαισθησία τους στο περιβάλλον με μακροσκελείς δηλώσεις, να βρεθούν στη συνεδρίαση και να δείξουν εμπράκτως ότι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, για το περιβάλλον, για την κοινωνία, για το μέλλον των παιδιών μας. Στον Τιταρήσιο συντελείται οικολογικό έγκλημα που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ