ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΕΡΙΩΝ

Τη στήριξή τους στο δράμα που βιώνει ο πυρόπληκτος κτηνοτρόφος Γ.Γκ. από τα Δελέρια ο οποίος είδε σήμερα το πρωί να καταστρέφεται ολοκληρωτικά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ποιμνιοστάσιό του όλο του το βιός, έδειξαν έμπρακτα ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας και ο αντιδήμαρχος Γ. Γκάτσος που έσπευσαν στο ποιμνιοστάσιο για να ενημερωθούν για την κατάσταση και να διαβεβαιώσουν τον πυρόπληκτο κτηνοτρόφο ότι ο δήμος θα τον στηρίξει για να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Δελερίων Κωνσταντίνος Νούσιας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο φλεγόμενο μαντρί.

Οι κ.κ. Κόκουρας και Νούσιας επικοινώνησαν με τον ΕΛΓΑ και ζήτησαν να έλθει αύριο Δευτέρα κλιμάκιο κτηνιάτρων του οργανισμού για να κάνει εκτίμηση της ζημιάς και να δρομολογήσει τις διαδικασίες αποζημίωσης για τα 320 ζώα, που κάηκαν, τα περισσότερα από τα οποία ήταν έγκυος.

Παράλληλα ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπει άμεσα στην παραγωγική διαδικασία ο κτηνοτρόφος.

Παράλληλα με εντολή του δημάρχου στο σημείο έσπευσε φορτωτής και υδροφόρα του δήμου για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς και απομάκρυνσης των καμμένων ζωοτροφών, ενώ οι πυροσβέστες αργά το μεσημέρι έθεσαν υπο έλεγχο τη φωτιά. Στο σημείο παρέμεινε ένα πυροσβεστικό όχημα για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της φωτιάς με δεδομένο ότι στο στάβλο υπάρχουν εστίες που σιγοκαίνε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ