ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγωνία και έντονος προβληματισμός για το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καταγράφηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο αμφιθέατρό του, όπου και πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΚΥΛ με κύριο θέμα τη συνεχή και ακραία υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Κάνοντας λόγο για παντελή και ύποπτη αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ σημείωσαν πως για περισσότερο από έναν χρόνο το ΓΝΛ λειτουργεί χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα ακόμα και στοιχειώδεις λειτουργικές διαδικασίες να καθίστανται σοβαρά δυσεπίλυτα προβλήματα.

«Εδώ και 16 μήνες το νοσοκομείο παραμένει χωρίς διοικητή και ΔΣ με αποτέλεσμα πάνω από 650 υποθέσεις που αφορούν σε προμήθειες υλικών, εξοπλισμό και αναβάθμιση του κτιρίου να μην μπορούν να προχωρήσουν», περιέγραψε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Ν. Νταφούλης, ανακοινώνοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία αν δεν δοθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα για τη λύση του προβλήματος.

Κλιμακώνοντας τη δράση της η ΕΙΝΚΥΛ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του ΓΝΛ, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος και την απαίτηση λύσης, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου, στη μία μετά το μεσημέρι, προγραμματίζεται για το ίδιο θέμα διευρυμένη σύσκεψη παρουσία τοπικών βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του δημάρχου Λαρισαίων, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, εκπροσώπων του ΕΚΛ και της ΑΔΕΔΥ, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

«Εάν μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν υπάρξει απάντηση για τον ορισμό ΔΣ προχωράμε αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και τα προγραμματισμένα χειρουργεία μέχρι την δέσμευση με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος», αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης, ενώ όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια και αναμένεται απάντηση στο αίτημα για συνάντηση, προκειμένου να εκτεθούν τα προβλήματα του  ΓΝΛ και να απαιτηθούν λύσεις.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ