ΥΠΟΒΙΒΑΣΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σε λογιστικό λάθος αποδίδει τον υποβιβασμό η διοίκηση της ομάδας που ζητά από τον ΕΣΑΚΕ να σκεφτεί ότι είναι μια οικονομικά εύρωστη ΚΑΕ

Δυσάρεστη εξέλιξη για το Λαρισινό μπάσκετ και τη Λάρισα ΚΑΕ, καθώς η τύχη της θα κριθεί στις 30 Ιουλίου με διαπιστωτική πράξη του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αφού η διοίκηση της ομάδας δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα, ως όφειλε, το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου της (216.000 ευρώ) για τη συμμετοχή της στην Α1 την περασμένη σεζόν, με αποτέλεσμα η ΕΕΑ να ζητά τον υποβιβασμό της.

Σε μια είδηση που έσκασε ως βόμβα στη Λάρισα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε έκθεσή της προς τον ΕΣΑΚΕ, με την οποία ενημέρωσε τη Λίγκα πως η ΚΑΕ Αγιάς Ερμής (Λάρισα BC), η οποία είχε κληθεί με βάση το άρθρο 68 του νόμου 2725/99, το οποίο αφορά το μετοχικό κεφάλαιο Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού ο νόμος προβλέπει υποβιβασμό στην περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής του ποσού του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ.

Αξίζει να αναφερθεί πως αν και η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική, ο ΕΣΑΚΕ θα αποφανθεί με διαπιστωτική πράξη, ενώ από την πλευρά της η ΚΑΕ Λάρισα με ανακοίνωσή της αναγνωρίζει το «τυπικό – λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο», ωστόσο υπογραμμίζει πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν στις 2 Ιουλίου στην ΕΕΑ, έγιναν αποδεκτές προφορικά από όλους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΚΑΕ για την απόφαση της ΕΕΑ αναφέρονται τα εξής:

«Κύριοι, ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για την σημερινή περιβόητη πλέον απόφαση της ΕΕΑ, απόφαση που καταδικάζει την ομάδα μας σε υποβιβασμό.

Πρώτα από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τυπικό – λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο.

Και λέμε τυπικό γιατί στην ουσία τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο. Χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν προσωπικό, παίκτες και τεχνικό τιμ. Όλα αυτά τα αποδείξαμε ενώπιων των μελών της ΕΕΑ όταν κληθήκαμε στις 2 Ιουλίου 2020, εξηγήσεις που προφορικά αποδέχτηκαν όλοι, αντιλαμβανόμενοι πως η ουσία είναι πολύ διαφορετική από την τυπική διαδικασία.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στεκόμαστε στους τύπους και όχι στην ουσία.

Όσο για όσους προσπαθούν την …τσουβαλοποίηση και την λασπολογία σε βάρος της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και του μεγαλομετόχου της, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ριζούλη αποτελεί από μόνη της αποστομωτική απάντηση.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει και απευθύνεται στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους φορείς είναι το εξής: θέλετε η όχι μια ομάδα η οποία έχει αποδεδειγμένα πληρώσει τους πάντες, που δεν οφείλει ευρώ που έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο;

Γιατί πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό…».

Ε.Π.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com