ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανάσα χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα του δήμου Λαρισαίων που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην απαλλαγή επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη, καθώς εκατοντάδες επαγγελματίες είχαν αναστείλει την λειτουργία τους κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Απευθύνοντας έκκληση για αντίστοιχες μειώσεις και στους υπόλοιπους δήμους του νομού ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κκ Σ. Γιαννακόπουλος και Δ. Παπαλέξης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θ. Αδαμόπουλο, όπου και σημειώθηκε πως ήδη 500 επιχειρήσεις έχουν απαλλαγεί από τα δημοτικά τέλη, ενώ από το σύνολο των 12.000 επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Λάρισα, έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν 4.000 περίπου.

«Έχουμε δεινοπαθήσει», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Σ. Γιαννακόπουλου, με τον δήμαρχο Λαρισαίων να σημειώνει πως με την εφαρμογή των ελαφρύνσεων ο δήμος θα έχει απώλειες εσόδων ύψους 1,5 εκ. ευρώ, με την αντίστοιχη οικονομική ωφέλεια να «πιστώνεται» στους επαγγελματίες.

Τα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

Απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων.

Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.

Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, να προχωρήσουμε σε απαλλαγές και για άλλα επαγγέλματα που έχουν πληγεί, ωστόσο οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι αυτές που θα επηρεάσουν και τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης, καλώντας τους επαγγελματίες να ενημερωθούν από τις ειδικές πλατφόρμες προκειμένου να ωφεληθούν από τις απαλλαγές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ