ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του Ιουλίου του 1974, διοργάνωσε τη Δευτέρα στη Λάρισα ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα από το νησί και ομιλία από τον Δρ. Παιδαγωγικής Ν. Ράπτη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Η ΔΕΕΠ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ αναφέρει:

“46 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τουρκική εισβολή, από την μαύρη επέτειο του Αττίλα.

Μια θλιβερή ημερομηνία, η οποία πληγώνει την Κύπρο μας και σύσσωμο τον ελληνισμό.

Δυστυχώς, η επέτειος αυτή αποκτά άλλη σημασία φέτος, λόγω της αλλοπρόσαλλης και άκρως επιθετικής συμπεριφοράς της τουρκικής ηγεσίας, με τελευταία την απαράδεκτη απόφαση σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στους αδελφούς Κυπρίους, αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειές τους για ειρηνική επίλυση του κυπριακού. Επιπλέον, διασφαλίζει και υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα όποτε και όπου χρειαστεί.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι αλυτρωτικές ή επιθετικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ