Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΕ 4 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ

Ηχηρή η παρέμβαση του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου για τα ελληνοτουρκικά στις εκδηλώσεις μνήμης για την εισβολή στην Κύπρο

Ηχηρή παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την Κύπρο αλλά και το θέμα της Αγιά Σοφιάς πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας από τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

«Ο τουρκικός στρατός αυτή τη στιγμή έχει το προνόμιο να είναι στρατός εισβολής σε τέσσερις χώρες μέλη του ΟΗΕ. Όχι μόνον στην Κύπρο. Και στη Συρία και στο Ιράκ και στην Αρμενία. Και η διεθνής κοινότητα κάθεται και τους χαϊδεύει και σιωπά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο κ. Ιερώνυμος, σημειώνοντας πως στη γειτονική χώρα «οι σοβαροί Τούρκοι έχουν χάσει την πατρίδα τους».

«Πλέον στη σύγχρονη Τουρκία λόγο έχουν αυτοί που ονειρεύονται μια οπισθοδρόμηση, μια κατρακύλα και μια αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στη χειρότερή της μορφή, τη μορφή της καταπίεσης και της στρατοκρατίας», κατέληξε ο Σεβασμιότατος Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ