ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 

Ανακοίνωση του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας.

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας στηρίζει απερίφραστα τον δίκαιο αγώνα των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών . Οι μαθητές με τις δυναμικές καταλήψεις των σχολείων τους σε ολόκληρη την χώρα δίνουν την απάντησή τους  στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η οποία υποβαθμίζει συνειδητά την δημόσια παιδεία όπως και την υγεία ενώ από την άλλη μοιράζει χρήμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοκαναλάρχες.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με τους μαθητές να πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε τμήματα των 25 ατόμων την στιγμή που τα σχολεία υπολειτουργούν από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών .  Από το υπουργείο όμως δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα, καθώς και προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

Ο χρόνος για να οργανωθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων υπήρχε, όμως η κυβέρνηση ακόμα μια φορά απέδειξε πως προτεραιότητα της δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή που σπαταλούνται μεγάλα ποσά για τους πολεμικούς εξοπλισμούς η παιδεία και η υγειά περνάνε σε δεύτερη μοίρα και υποβαθμίζονται συστηματικά προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που τυγχάνει να είναι στενοί φίλοι της κυβέρνησης.

Στην κοροϊδία αυτή οι μαθητές έδωσαν την απάντησή τους με καταλήψεις σχολείων αλλά και με μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο την πολιτική του υπουργείου. Απέναντι στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της κυβέρνησης, τα οποία από την αρχή των κινητοποιήσεων προσπάθησαν να σπιλώσουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών, ταυτίζοντας τους με τους “αρνητές μάσκας”, οι μαθητές θέτουν ως αιχμή των αιτημάτων τους : τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, την μείωση των μαθητών ανά τάξη σε 15 άτομα, την κατασκευή νέων αιθουσών και σχολικών συγκροτημάτων, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Οι καταλήψεις των μαθητών είναι μάχη ολόκληρης της κοινωνίας για αξιοπρεπή διαβίωση και συστρατευόμαστε ολόψυχα μαζί τους.            Σεβασμός στον αγώνα των μαθητών. Οι δήθεν «αγανακτισμένοι» που τραμπουκίζουν και επιτίθενται σε μαθητές θα μας βρουν απέναντί τους!

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση των μαθητών την Πέμπτη 1 Οκτώβρη, διεκδικώντας:

-15 μαθητές ανά τμήμα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός

-Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

-Αύξηση κτιρίων και υποδομών,

-Άμεση χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας. Λεφτά για τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς!

– Δωρεάν απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και δωρεάν τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ