ΠΑΝ. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ Π. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση του πρώην δημάρχου Τυρνάβου για την απόφαση του υπουργού να χρηματοδοτήσει με χρήματα της Τ.Α. την ΕΕΤΑΑ των φίλων και κολλητών του

Δεν μπορώ να θυμηθώ από το 1986 που ασχολούμαι με τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλο Υπουργό Εσωτερικών να είναι σε τροχιά πρωτοφανούς σύγκρουσης με την ΚΕΔΕ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, ελέγχεται αποκλειστικά από την κυβερνητική παράταξη.
Επίσης δε μπορώ να θυμηθώ – με όποιες επιφυλάξεις – άλλη περίπτωση η ΚΕΔΕ να προετοιμάζεται ακόμη και για δικαστική προσβολή υπουργικής απόφασης που «βάζει χέρι» στην κρατική χρηματοδότηση (ΚΑΠ) των δήμων.

Και όλα αυτά γιατί πριν από μερικές ημέρες με αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική αντίληψη και πρακτική – όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ – υπήρξε απόφαση του Υπουργού να χρηματοδοτήσει με 2.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης – ΕΕΤΑΑ – η οποία βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο φίλων – συνεργατών του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου.

Και όλα αυτά – πάντα σύμφωνα με την ΚΕΔΕ – με απαράδεκτη και υποτιμητική για την Αυτοδιοίκηση μεθόδευση. Και το κυριότερο παράνομη καθώς απαιτείται από το νόμο να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ, η οποί είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΕΕΤΑΑ.
Περιφρόνηση του νόμου, πελατειακή λογική, αντίληψη για κράτος λάφυρο. Τεκμηριώνεται για μια ακόμη φορά αυτό που είχα περιγράψει σε προηγούμενο σημείωμά μου ως «νεωτερικό κοτζαμπασισμό»

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com