ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν είμαστε αναλώσιμοι τονίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου – Κρούσμα και στο 4ο Γυμνάσιο

Νέο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφεται στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, ενώ με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους του σχολείου, την ώρα που ο σύλλογος διδασκόντων δεν κρύβει την ανησυχία του για την εξέλιξη ζητώντας σειρά μέτρων για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί, που σε ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής:

“Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου  ΕΠΑΛ Λάρισας, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε μέλη της σχολικής μας κοινότητας, ομόφωνα απαιτεί:

Απολύμανση όλων των χώρων του σχολικού συγκροτήματος, με ευθύνη του Δήμου.

Διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας για την αποτελεσματικότερη αποτροπή της διάδοσης του ιού.

Επαρκή αριθμό δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποτροπή του συνωστισμού των μαθητών σε αυτά. Να ληφθεί υπόψιν πως μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου χρησιμοποιεί καθημερινά περισσότερα του ενός αστικά ή/και υπεραστικά δρομολόγια.

Εφοδιασμός του σχολείου με μάσκες σε ικανό αριθμό και κατάλληλων προδιαγραφών καθώς αυτές που διανεμήθηκαν δεν παρέχουν προστασία λόγω του μεγέθους τους.

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές). Εξασφάλιση των απαιτούμενων για το σκοπό αυτό αιθουσών και προσωπικού με ευθύνη της Πολιτείας.

Δεν θα δεχτούμε να θεωρηθούμε εμείς, οι μαθητές μας και οι οικογένειές μας αναλώσιμοι.

Η μόρφωση και η υγεία του λαού είναι αγαθά αδιαπραγμάτευτα και πάνω από οποιοδήποτε οικονομικό κόστος”.

Σημειώνεται πως μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναστέλλεται μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου η λειτουργία των εξής τμημάτων: ΒΥΓ10, ΒΥΓ6 και Β3.

ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Εξάλλου με αφορμή την καταγραφή κρούσματος και στο 4ο Γυμνάσιο Λάρισας αναστέλλεται μέχρι τις 4 Νοεμβρίου η λειτουργία του τμήματος Γ5.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ