ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αναφορά με τα αιτήματα του κλάδου κατέθεσε η Στέλλα Μπίζιου 

Εναλλακτικές δράσεις ενίσχυσης των γυμναστηρίων ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου. Σε σχετική αναφορά της η Λαρισαία πολιτικός ενημερώνει αναλυτικά τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, λόγω της υποχρεωτικής αναστολής εργασιών, τόσο κατά το πρώτο όσο και κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων διά του εκπροσώπου τους κ. Σπύρου Γκουργκούλια που συναντήθηκε με την κ. Μπίζιου, εξέφρασαν την αγωνία τους για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους, τονίζοντας πως τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στη λειτουργία των γυμναστηρίων, τους μήνες ανάμεσα στα δύο lockdown, όπως δηλαδή ο μειωμένος αριθμός αθλουμένων στους χώρους των γυμναστηρίων, δεν επέτρεψαν στις επιχειρήσεις να ανακάμψουν με αποτέλεσμα η δεύτερη απαγόρευση λειτουργίας να τους βρει εντελώς αποδυναμωμένους οικονομικά.

Τους προβληματισμούς αυτούς κατέγραψε στην αναφορά της προς τους αρμόδιους υπουργούς η Λαρισαία πολιτικός  ζητώντας την υιοθέτηση μέτρων στο πρότυπο της επιστρεπτέας προκαταβολής, της μείωσης του ενοικίου κατά 40% και του προγράμματος ΑΝΑΣΑ, εξειδικευμένων όμως για τις ανάγκες μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως τα γυμναστήρια.

Η κ. Μπίζιου στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού, της παράνομης παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίου και της «μαύρης» εργασίας, ζητώντας από τους υπουργούς να προστατεύσουν τους έντιμους επαγγελματίες από τους επιτήδειους που μετέτρεψαν τα υπόγεια και τα σπίτια τους σε αυτοσχέδια γυμναστήρια, τα οποία πέραν του γεγονότος ότι δεν λειτουργούν νόμιμα αποτελούν και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία εν μέσω της πανδημίας.

Η φυσική κατάσταση και η σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών και η κυβέρνησή μας θα διασφαλίσει την νομιμότητα της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com