Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας που υποστηρίζει ότι οι αγώνες για τη δημοκρατία και τη ζωή σήμερα είναι πιο επίκαιροι και αναγκαίοι από ποτέ

Η εισβολή ΜΑΤ και πάνοπλων δυνάμεων ασφαλείας για την εκκένωση του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και η ταυτόχρονη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο της Πρυτανείας του ΕΜΠ (Συγκρότημα Ζωγράφου), δείχνει ότι η κυβέρνηση δε διστάζει να φτάσει σε ακραία όρια αυταρχισμού και κατασταλτικής μανίας. Η εκκένωση του Πολυτεχνείου της Πατησίων φρόντισαν να καλυφθεί σε ζωντανή μετάδοση από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, νομίζοντας ότι θα τρομοκρατήσουν το λαό!

Μόνο ως πρόφαση χρησιμοποιεί η κυβέρνηση την πανδημία και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για αυτή την επιλογή της. Είναι πλέον, 9 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ηλίου φαεινότερο, ότι η κυβέρνηση συνειδητά αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της υγείας του λαού, να ενισχύσει το ΕΣΥ με ΜΕΘ, προσωπικό και εξοπλισμό, να ενισχύσει το στόλο και τα δρομολόγια των ΜΜΜ, να λάβει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.  Όλη η κοινωνία ξέρει ότι την ίδια ώρα που ο Χρυσοχοΐδης κάνει ασκήσεις καταστολής στο Πολυτεχνείο, οι εργαζόμενοι είναι αφημένοι στο έλεος της πανδημίας, στα μέσα και στους χώρους δουλειάς χωρίς κανένας μηχανισμός να ελέγχει την εργοδοσία και την εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων προστασίας. Το επιλεκτικό «άγχος» της κυβέρνησης δεν σχετίζεται με την πανδημία και την υγεία του λαού, αλλά στοχεύει στο να αξιοποιήσει τον σοβαρότατο  κίνδυνο της πανδημίας με σκοπό την κατατρομοκράτηση της κοινωνίας, του λαού, της νεολαίας.

Επιδιώκουν να περάσουν μέσα στο lockdown και τον αναγκαστικό εγκλεισμό του λαού μόνιμα μέτρα – λαιμητόμους όπως το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση και την πανεπιστημιακή  αστυνομία για την καταστολή των αγώνων του φοιτητικού κινήματος. Για αυτό και απαγορεύουν τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, για να επιβάλουν τη σιωπή στον λαό, όταν τσακίζουν τη ζωή του εν μέσω πανδημίας.

Ουσιαστικά και συμβολικά, η επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργού της βίας Χρυσοχοΐδη να εισβάλουν τα ΜΑΤ στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου και στον πανεπιστημιακό χώρο του αυτοδιοίκητου ΕΜΠ, λίγες μόνο ημέρες πριν την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όταν η χούντα επενέβη με τανκ στο χώρο του ΕΜΠ, προκαλεί ανατριχίλα. Έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, θεωρώντας ότι οι κυβερνητικές ευθύνες είναι στο απυρόβλητο.

Να γνωρίζουν ότι δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν. Να σταματήσει ο σιδηρόφρακτος αστυνομικός αποκλεισμός του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο πρέπει να είναι ανοιχτό για να μπορεί να αποτίσει ο λαός και η νεολαίας φόρο τιμής στους αγωνιστές και στην εξέγερση που διεκδίκησαν το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία μας.

Κανένα υγειονομικό μέτρο δεν επιβάλλει τον αποκλεισμό, άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάλεσε τα κόμματα σε κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ούτε να το σκέφτεται ο κ. Μητσοτάκης ότι εκπροσωπεί το λαό και την μνήμη των αιματοβαμμένων αγώνων μας, απέναντι στο φασισμό και στην ακροδεξιά.

Ο λαός θα οργανώσει τους αγώνες του και για την επέτειο του Πολυτεχνείου, απέναντι στην επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή μας κυβερνητική πολιτική, έχοντας αποδείξει ότι πρώτα από όλα το κίνημα μπορεί να λάβει και να εφαρμόσει μέτρα προστασίας της υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ