ΤΑ LOCK DOWN ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΤΟΝ ΧΟΡΙΑΜΒΟ

Τίτλοι τέλους από σήμερα για έναν από τους πλέον δραστήριους και με πολυσχιδή δράση πολιτιστικούς συλλόγους της Λάρισας, τον Χορίαμβο που στα 20 χρόνια λειτουργίας του άφησε το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας προσεγγίζοντας τον πολιτισμό με μία δική του οπτική γωνία και με πολύ διάθεση για προσφορά.
Δυστυχώς τα 2 lockdown μέσα στο 2020 λόγω της πανδημίας με την υποχρεωτική αναστολή δραστηριοτήτων έδωσαν τη χαριστική βολή στο σύλλογο που κατάφερε να αντέξει μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.
Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε ο υπεύθυνος του συλλόγου Νίκος Σαμαρίνας προκαλώντας θλίψη σε όλους όσοι γνώριζαν τοι σύλλογο και την προσφορά του.
Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Σαμαρίνας αναφέρει:
“Αυλαία για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο ταυτόχρονα με την συμπλήρωση 20 χρόνων συμμετοχής στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής. Αντέξαμε στις δύσκολες συνθήκες για τον πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια.
Αντέξαμε στον ιδεολογικό στιγματισμό μας εξαιτίας της σταθερής προσήλωσής μας στις αρχές της δημοκρατίας, της συναδέλφωσης των λαών, της ταξικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής προόδου, καθώς αποτελέσαμε έναν χώρο συνεύρεσης, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζύμωσης προοδευτικών ανθρώπων σε πείσμα της μαυρίλας που μας περιβάλλει.
Αντέξαμε στην στενή παρακολούθηση της δραστηριότητάς μας από την αστυνομία και τις συνεχείς οχλήσεις της, τα δικαστήρια, τις ρουφιανιές “κακότροπων” γειτόνων.
Αντέξαμε στα μνημόνια και στην οικονομική κρίση, παρά την μηδενική οικονομική επιχορήγηση της δράσης μας επί 20 χρόνια από το Κράτος, τον Δήμο, την Περιφέρεια.
Η υποχρεωτική απαγόρευση της δραστηριότητάς μας επί 9 μήνες τώρα, με ένα διάλειμμα υπολειτουργίας 27 ημερών- εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πάσης φύσεως δραστηριότητας που προάγει την κοινωνικότητα και την πρόοδο- η οποία συνεχίζεται επ αόριστον, μας αναγκάζει πολύ σύντομα να βάλουμε και επισήμως τέλος στην δραστηριότητά μας.
Δυστυχώς, ούτε ο Δήμος Λάρισας, ούτε η Περιφέρεια θέλησε να μας βοηθήσει.
Δεν έχουμε σκοπό να παρακαλέσουμε κανέναν.
Θα πορευτούμε όπως πορευόμασταν πάντα.
Με ψηλά το κεφάλι.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που τόσα χρόνια συναντηθήκαμε σε παραστάσεις και εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε τα μέλη μας που μας εμπιστεύτηκαν, για τη στήριξή τους, για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί.
Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες, δασκάλους στα εργαστήριά μας, καλλιτέχνες, ανθρώπους του πολιτισμού.
Γεια σας
Σαμαρίνας Νίκος”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com