ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΗΣ ΟΚΑΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ  

Οι ομάδες Εθελοντών Ενηλίκων του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς που αναπτύσσουμε στην κοινότητα, στηρίζουμε το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λαρισαίων, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό. Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων είναι η δομή η οποία παρέχει δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη απόρων, ατόμων/ οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, και άλλων ευάλωτων ομάδων που διαμένουν στον Δήμο Λαρισαίων. Τα φάρμακα που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:

  1. Αναλγητικά-αντιπυρετικά-αντιφλεγμονώδη (Depon -είτε δισκία ενηλίκων είτε σιρόπι παιδικό- , Panadol, Algofren, Norgesic, Νurofen κ.ά.)
  2. Αντιβιοτικά (Amoxil, Augmentin, Zinadol κ.ά.)
  3. Καρδιολογικά–αντιυπερτασικά (Concor, Blocatens, Aprovel, Coaprovel, Tenormin, Fludex, Lobivon κ.ά.)
  4. Αγγειοπροστατευτικά (Daflon)
  5. Αντιθρομβωτικά (Eliquis, Xarelto)
  6. Υπολιπιδαιμικά (Crestor, Lipitor, Lipidil, Atrost κ.ά.)
  7. Αντιδιαβητικά (Eucreas, Zomarist κ.ά.)
  8. Γαστροπροστατευτικά (Nexium, Pantium, Losec κ.ά.)
  9. Παραφαρμακευτικά–αναλώσιμα (γάζες, βαμβάκι, χανζαπλαστ, ελαστικοί επίδεσμοι, Betadine, καθαρό οινόπνευμα, Pulvo spray, πάνες ακράτειας κ.λπ)
  10. Βιταμίνες–συμπληρώματα (Μαγνήσιο, Σίδηρο, Ασβέστιο, Βιτ C, Βιτ Ε, Βιτ Β).

Από χρησιμοποιημένα/ανοιγμένα φάρμακα γίνονται δεκτά μόνο δισκία και καψάκια  που δεν έχουν λήξει. Σιρόπια, εισπνεόμενα, εκνεφωτές, κρέμες, αλοιφές, κολλύρια απορρίπτονται, εφόσον έχουν ανοιχθεί και δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Όσοι συμπολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να το επισκέπτονται και να προσφέρουν τα παραπάνω φάρμακα κάθε μέρα από τις 08.30πμ – 14.00μμ (εκτός Σάββατου & Κυριακής) στη διεύθυνση: 23ης Οκτωβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2410626123  (πρωινές ώρες).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com