ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η υπουργός αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να συναντηθεί με το δ.σ. της ΟΛΜΕ

Στηρίζοντας σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

«Η υπουργός Παιδείας καλείται να συναντηθεί με την Ομοσπονδία μας για τα παραπάνω, όπως και για να συζητήσει μαζί της τις θέσεις του κλάδου για το κατατεθέν νομοσχέδιο για την Επαγγελματική  Εκπαίδευση και Κατάρτιση», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί, που έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Η ΟΛΜΕ

Νέα άρνηση της υπουργού Παιδείας να συναντήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της οργάνωσης στην παρακάτω ανακοίνωσή της:

“Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε από τις 20 Νοεμβρίου ζητήσει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να συζητηθούν όλα τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, αίτημα στο οποίο ουδέποτε δόθηκε απάντηση.

Σήμερα 3.12.20, αντιπροσωπεία του ΔΣ, όπως είχε ανακοινώσει από την 1η Δεκεμβρίου, προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΙΘ, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, απαιτώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξε η αστυνομία, η οποία έσπευσε να επικοινωνήσει με το ΔΣ για να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος της συγκέντρωσης και πόσοι θα παραστούν στο ΥΠΑΙΘ, παρά η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας, οι οποίες αρνήθηκαν να δεχθούν συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Η έλλειψη διαλόγου και η αντιδημοκρατικότητα αποτελούν πλέον πάγια τακτική του ΥΠΑΙΘ, παρότι τα τεράστια προβλήματα της τηλεκπαίδευσης παραμένουν, μέτρα ασφαλείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν λαμβάνονται, τα χιλιάδες κενά δεν καλύπτονται με προσλήψεις και τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Και ενώ τα παραπάνω ζητήματα εξακολουθούν να ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αντί να επιλύσει τα προβλήματα, κατέθεσε, και πάλι εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, για το οποίο επίσης αρνείται να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΟΛΜΕ”.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ