ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ

Η ανακοίνωση του δ.σ. που ζητά την ακύρωση των προστίμων 

Αυτό το διάστημα σ΄ολόκληρη τη χώρα τα σχολεία γενικής αγωγής είναι κλειστά, με εκπαιδευτικούς και μαθητές με τους γονείς τους να κάνουν τεράστιες προσπάθειες να παραμένουν συνδεδεμένοι για την τηλεκπαίδευση.

Αντίθετα, τα ειδικά σχολεία να ανοιγοκλείνουν λόγω των κρουσμάτων που παρουσιάζονται και τους εργαζόμενους σ΄αυτά να δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα σε δύσκολες συνθήκες και με ελλιπή μέτρα προστασίας. Επίσης, η ίδια κατάσταση να επικρατεί και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) με αρκετούς συναδέλφους, κυρίως αναπληρωτές να μετακινούνται καθημερινά από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό.

Μπροστά λοιπόν σ΄αυτή τη δύσκολη κατάσταση και των υπαρκτών προβλημάτων, πρίν λίγες ημέρες ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε για την επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε συναδέλφισσες αναπληρώτριες, όπου μετέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) προς τον τόπο εργασίας τους, στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων, με την αιτιολογία τον αριθμό των επιβαινόντων στο Ι. Χ. (3 τον αριθμό).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως το πρόστιμο επιβλήθηκε ακόμα και όταν οι συναδέλφισσες επέδειξαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης από και προς την εργασία τους.

Με βάση τα παραπάνω η ΕΛΜΕ  Λάρισας καταγγέλλει και απαιτεί:

  • Την απόσυρση του άδικου προστίμου προς τις συναδέλφισσες αναπληρώτριες.
  • Την αδράνεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με ουσιαστικά μέτρα την πανδημία αφήνοντας ανοχύρωτους μαθητές και εργαζομένους των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων, αλλά και των εργαζομένων στα ΚΕΣΥ.
  • Την επιμονή της κυβέρνησης να συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία με γενικευμένα καταστροφικά lockdown, και με επιβολές προστίμων.

Τέλος ο σύλλογος  απαιτεί την απόσυρση του προστίμου των συναδέλφων και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν γίνει.

Επιπλέον, στην παρούσα κατάσταση της πανδημίας, όπου τα προβλήματα διογκώνονται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στο μαθητικό πληθυσμό αλλά και στους εργαζόμενους στις σχολικές δομές ειδικής αγωγής και των ΚΕΣΥ  διεκδικούμε:

  • Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ.
  • Εφαρμογή των πρωτοκόλλων που να εξασφαλίζει ουσιαστική προστασία από την εξάπλωση του ιού, λαμβάνοντας υπόψη πως συνάδελφοι ΕΕΠ και ΕΒΠ ενδέχεται να πηγαίνουν και σε δύο ειδικά σχολεία την εβδομάδα.
  • Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και εργαζομένων καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
  • Μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com