ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ

Δήλωση του Γ. Λαμπρούλη για την ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ περί λειτουργίας του ΓΝΛ ως νοσοκομείου μίας νόσου

Η «προληπτική» συνέχιση λειτουργίας του ΓΝΛ ως νοσοκομείο ‘’μιας νόσου’’ όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από την 5η ΥΠΕ, αποδεικνύει περίτρανα αλλά και συνάμα με τραγικό τρόπο πως στο υποβαθμισμένο σύστημα υγείας που με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά διαμορφώθηκε δεν χωράνε δύο ασθένειες.

Έτσι όποιος καταφέρει να μην κολλήσει κορονοϊό και αρρωστήσει από κάτι άλλο κακό του κεφαλιού του! Αυτό του λέτε Διοικήσεις Νοσοκομείων, Διοίκηση 5ης ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας και Κυβέρνηση, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας πολύ δε περισσότερο τώρα. Σπάτε όλα τα ρεκόρ υποκρισίας! Και οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Γιατί μπορούσατε να θωρακίσετε τα δημόσια νοσοκομεία και στην περιοχή μας, στη Λάρισα με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, όπως από την πρώτη στιγμή έλεγαν οι υγειονομικοί οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από εσάς και από πρώτο χέρι τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων, την ανεπάρκεια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αντί για αυτό βαφτίσατε «θωράκιση» τα μπαλώματα και την ανακύκλωση προσωπικού.

Έχετε τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία, οι κλινικές και στην πόλη μας φτάσανε, φτάνουν στα όριά τους, για το ότι τα κρεβάτια ΜΕΘ λιγοστεύουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται, ενώ στον ιδιωτικό τομέα γίνονται κανονικά. Δεν προχωρήσατε στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας για να εξασφαλιστούν και οι αναγκαίες ΜΕΘ. Στην ουσία αντί να προσαρμόσετε το σύστημα υγείας στις ανάγκες του λαού, οι τεράστιες ανάγκες του λαού μας προσαρμόστηκαν στο υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας. Πάρτε τώρα λοιπόν όλα τα μέτρα που απαιτούνται χωρίς καθυστέρηση, ώστε να βγούμε από αυτόν τον πόλεμο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αυτό απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες: Έκτακτα μέτρα! Μπορούσατε και δεν το κάνατε, γιατί είναι συνειδητή σας επιλογή. Το λόγο έχει ο λαός!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ