ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ;

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόσφατη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη να αποπέμψει από το Δημοτικό Ραδιόφωνο τον μουσικό παραγωγό Κ. Σταυριανό, ικανοποιώντας έτσι σχετικό αίτημα του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών που ενοχλήθηκε από τις αναφορές του αξιόλογου παραγωγού στα έργα και τις ημέρες αστυνομικών που υπερβαίνουν τα όρια και την ανοχή της κοινωνίας.

Η ενέργεια του δημάρχου σκόρπισε μια παγωμάρα στις τάξεις των αριστερών πολιτών της Λάρισας που κατά γενική ομολογία στήριξαν την υποψηφιότητά του και τον έφεραν 2 φορές στο δημαρχιακό θώκο, προκαλώντας παράλληλα πολλά ερωτήματα για το τί είναι αυτό που οδήγησε το δήμαρχο να ξεπεράσει ιδεολογίες, παρελθόν και πρακτικές και να προχωρήσει σε μία ενέργεια που σε τίποτα δεν παραπέμπει σε άτομο αριστερής ιδεολογίας.

Φυσικά όμως και η ενέργεια αυτή δεν ήλθε σαν κεραυνός εν αιθρία αφού όσοι παρακολουθούν από κοντά τα της Συμπαράταξης και του δημαρχείου, διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα μία στροφή του κ. Καλογιάννη ο οποίος από τη μία προσπαθεί να απεμπλακεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνες τις δυνάμεις που οριοθετούν τη θέση του στην Αριστερά, δημιουργώντας ένα υπερκομματικό προφίλ που θα έχει περισσότερη σχέση με το χώρο του κέντρου παρά με τις δυνάμεις που ήταν παραδοσιακά δίπλα του.

Εξου και η συνολική του τοποθέτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και η οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επιλογή του.

Με δεδομένη αυτή τη στάση του κ. Καλογιάννη, που σημειωτέον σύμφωνα με όσα αναφέρουν συνεργάτες του το τελευταίο διάστημα λειτουργεί δημαρχοκεντρικά, αλλά και με την στάση που τηρούν πολλά από τα στελέχη της δημοτικής του ομάδας, “οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” πιστεύουν ότι το επιτυχημένο εγχείρημα της Συμπαράταξης Λαρισαίων πνέει τα λοίσθια και βέβαια δεν πρόκειται να εμφανιστεί με τέτοια σύνθεση σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση, γιατί όπως φαίνεται δεν το θέλουν ούτε ο δήμαρχος ούτε και αρκετοί από τους αρχικούς εμπνευστές του.

Δεν μένει παρά να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τόσο του κ. Καλογιάννη, όσο και αρκετών στελεχών – δημοτικών συμβούλων της παράταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ