ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ “ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση – κάλεσμα προς τους νέους του νομού Λάρισας να συναντηθούν όλοι μαζί σε ένα κοινό φορέα μακριά από κόμματα και κομματικές νεολαίες απευθύνει η οργανωτική του πρωτοεμφανιζόμενου φορέα που ονομάζεται “Δίκτυο Νέων Λάρισας”.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν τα εξής:

“Στην αυλαία της χρονιάς  που πέρασε, μιας χρονιάς δύσκολης και επίπονης, οι νέοι της Λάρισας πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία. Και γι’ αυτό το λόγο, ιδρύθηκε το Δίκτυο Νέων Λάρισας.

Μια ανεξάρτητη, νεανική και πρώτα από όλα φιλόδοξη οργάνωση νεολαίας στην ευρύτερη περιοχή του υπέροχου νομού μας. Μία οργάνωση που ουδεμία σχέση φέρει και επιθυμεί με αναγνωρισμένες κομματικές νεολαίες ή και δημοτικές / περιφερειακές παρατάξεις. Με όρεξη για αληθινή προσφορά στην κοινωνία, για ενεργή ενασχόληση με τα δρώμενα του τόπου μας, και με περίσσια θέληση για δραστηριοποίηση της νέας γενιάς, προς όφελος ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

Καλούμε κάθε νέα και κάθε νέο, ηλικίας από 15, έως και 30 ετών, που ζει, έχει καταγωγή, ή δραστηριοποιείται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, να ανταποκριθεί στο προσκλητήριό μας, και να συστρατευτεί με τις δυνάμεις της νέας γενιάς του τόπου μας.

Γίνετε μέλη του δικτύου: https://forms.gle/7FseixFtwiYh18Xw6

Για περισσότερες πληροφορίες στο email μας: diktyoneonlarisas@gmail.com και στη σελίδα μας στο facebook: Δίκτυο Νέων Λάρισας

Με τις καλύτερές της ευχές για το νέο έτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Δικτύου Νέων Λάρισας”.

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του paidis.com μέλη της οργανωτικής επιτροπής σημείωσαν:

Έχουμε ως στόχο την εξοικείωση των νέων πολιτών με τα κοινά και την διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων τους, μέσα από δημοκρατικές, ανοιχτές διαδικασίες.
Το ΔΝΛ επιχειρεί να ενώσει ετερόκλιτες φωνές νέων από όλη την Π.Ε. Λάρισας, και να τις μετατρέψει σε ενιαία ανεξάρτητη νεανική οργάνωση.
Το ΔΝΛ δεν αποτελεί ούτε κομματικό όργανο, ούτε πολιτική κίνηση, ούτε και πεδίο προσωπικών φιλοδοξιών του καθενός από τα μέλη του. Αποτελεί όμως, μια δεξαμενή σκέψης και προβληματισμού, μια πρωτοβουλία νέων πολιτών με διαφορετικές απόψεις, ένα κίνημα της νέας γενιάς.

Την ίδια ώρα στη διακήρυξη του δικτύου αναφέρονται τα παρακάτω:

“Τα τελευταία χρόνια, η νέα γενιά παραμερίστηκε από τις εξελίξεις, πολιτικές και μη. Παραμερίστηκε από το δημόσιο διάλογο, από τα δρώμενα του τόπου μας. Πολλοί νέοι της χώρας μας αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, ενώ όσοι απέμειναν εδώ αγωνιούν για το αύριο, και για το μέλλον τους.

Δυστυχώς, οι νέοι σήμερα έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, και την κοινωνική προσφορά. Απεχθάνονται κάθε μορφής πολιτικών διαδικασιών, είτε μιλάμε για εκλογικές διαδικασίες, είτε για κομματικά όργανα, είτε ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, χωρίς συμμετοχή στα κοινά, χάνουμε και το δικαίωμα μας για διεκδίκηση του δικαίου μας, χάνουμε και το δικαίωμα μας για έκφραση παραπόνων προς οποιαδήποτε απόφαση μας δυσαρεστεί.

Το νεανικό κίνημα στη χώρα μας με λίγα λόγια, έχει μείνει ορφανό. Γι’ αυτούς τους λόγους, μια ομάδα νέων ατόμων από τη Λάρισα, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το Δίκτυο Νέων Λάρισας. Δίκτυο, γιατί φιλοδοξεί να ενώσει πολλές και διαφορετικές φωνές νέων ανθρώπων. Νέων, γιατί κάθε νέος ηλικίας 15 έως και 30 ετών δικαιούται και δύναται να ενταχθεί στις τάξεις του. Και, τέλος, Λάρισας, γιατί με εφαλτήριο τη θεσσαλική πρωτεύουσα, οι νέοι της θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Μια οργάνωση ακομμάτιστη, ανεξάρτητη και νεανική. Μια οργάνωση με διάθεση να προσφέρει στην κοινωνία, να προσφέρει στους νέους αυτό που τους αξίζει. Μια αληθινή εκπροσώπηση στο κοινωνικό γίγνεσθαι, και ένα βήμα για να λένε τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους. Ο καιρός που οι νέοι στηρίζονταν αλλού για να πετύχουν τους σκοπούς τους, παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Ήρθε η ώρα οι νέοι της Λάρισας, από 15 έως και 30 ετών να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να μετουσιώσουν τις αγωνίες τους σε έναν δυναμικό και ανεξάρτητο φορέα νεολαίας, μακριά από κόμματα και παρατάξεις, μακριά από ιδεολογικές εμμονές και προσωπικά πάθη. Καλούμε όλους τους νέους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Λάρισας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, και να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας, για να ξανακερδίσουμε επάξια τη θέση μας στην κοινωνία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ