“ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;” ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Συνεχίζονται σήμερα οι διαδικτυακές παραστάσεις με την κωμωδία – παρωδία

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Χατζηκωνσταντίνου με αφορμή το γεγονός δήλωσε σχετικά:

«Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού στην παρουσίαση των διαδικτυακών παραστάσεων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου μας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος  δικαιώνει την προσπάθεια που καταβάλαμε με στόχο να ψηφιοποιήσουμε τις παραστάσεις και να τις αποδώσουμε στο κοινό. Η αντιδημαρχία Πολιτισμού θα συνεχίσει να παράγει ανάλογες δράσεις έτσι ώστε ο  πολιτισμός, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να είναι παρών».

Το δεύτερο  θεατρικό έργο που θα προβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://kilelerartistas.wordpress.com, σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 21:00 ακριβώς, είναι το “Ποια Ελένη ;” μία κωμωδία με έντονα τα στοιχεία παρωδίας.

Το έργο ανέβηκε στις 28 και 29 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας. Στο “Ποια Ελένη ;“ ο μύθος του Τρωικού πολέμου ανατρέπεται και προκύπτει μια εξωφρενική κωμωδία. Το σπαρταριστό κείμενο παρωδεί το μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο Πάρις γοήτευσε και έκλεψε την ωραία Ελένη, προκαλώντας τον Τρωικό Πόλεμο. Αναπλάθοντας τα μυθολογικά στοιχεία με τα υλικά της κωμωδίας και της παρωδίας, οι συγγραφείς συνέθεσαν ένα παιχνίδι για τη σχετικότητα του ωραίου που επιδρά στην ιστορία  και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Των Ελλήνων και των Τρώων. Και το ερώτημα στο τέλος προκύπτει αμείλικτα: μήπως τελικά ο Τρωικός Πόλεμος ήταν μία κωμωδία;

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Άκυς Μητσούλης

Βοηθός σκηνοθέτη : Χρύσα Χατζημιχαήλ

Μουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη : Πατρούλα Χριστοδούλου

Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών : Έλενα Κυράτσα

Κατασκευή σκηνικού : Γιάννης Χονδρονάσιος

Μακιγιάζ : Εύη Δανιλούλη

Χτενίσματα : Λυδία Κυριαζή

Φωτογραφίες : Βασίλης Πάτσιος

Σχεδιασμός αφίσας : Γιάννης Τσανίδης

Παίζουν αλφαβητικά οι : Κώστας Καραμούζας , Δημήτρης Κατσαούνης , Λια Κουλίζη – Αναστασοπούλου , Χαρούλα Κουτζαηλία  , Έλενα Κυράτσα , Βασίλης Μουρμούρας , Κωνσταντίνα Μπέκου , Γιώργος Μπόζαρλης , Σταυρούλα Π. Μπόζαρλη , Γιώργος Νταφούλης , Γεωργία Ράπτη , Αλεξάνδρα Σαμαρά , Εύα Σαρλικιώτη , Ευθύμιος Τίκας , Χριστίνα Τόγκα , Ξένια Τσιγάρα , Άννη Χατζή , Χρύσα Χατζημιχαήλ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ