ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΙ 14 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επανέρχεται με πρότασή του ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι που επισημαίνει ότι οι εργαζόμενες με μισό ωράριο δεν είναι υπερήρωες

Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης για τις 14 καθαρίστριες σχολικών μονάδων του δήμου Τυρνάβου ζητά με νέα του παρέμβαση ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει ήδη συμβεί στους περισσότερους δήμους της χώρας. Αναλυτικά επισημαίνει τα εξής:

“Ήδη κ. Δήμαρχε οι περισσότεροι Δήμοι ανά την Ελλάδα έχουν μετατρέψει τις σχολικές καθαρίστριες από μερικής σε πλήρους απασχόλησης γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες. Ας μην είμαστε για ακόμα μια φόρα από τους τελευταίους Δήμους που θα πράξουμε κάτι ανάλογο, όπως και με τους μισθωτές των κυλικείων.

Σας καλούμε να φέρετε άμεσα το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων των 14 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, ακόμα και σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας το είχαμε προτείνει από τον Οκτώβριο στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο. Όπως σε κάθε πρότασή μας όμως κωφεύετε επιδεικτικά, έτσι και σε αυτήν, μέχρι να φτάσει βέβαια «ο κόμπος στο χτένι».

Με την αναγκαιότητα που υπάρχει για καθαρισμό των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον 2 φορές κατά την διάρκεια του καθημερινού προγράμματος και συνεχείς απολυμάνσεις, οι ώρες εργασίας των καθαριστριών μερικής απασχόλησης (3 ώρες επί της ουσίας), που δεν είναι υπερήρωες, δεν επαρκούν για τον όγκο εργασιών στον οποίο πρέπει να ανταποκριθούν.

Όταν μάλιστα μιλάμε για την καθαριότητα – απολύμανση κτιρίων όπου είναι το δεύτερο σπίτι των μαθητών. Δεν πρέπει ο Δήμος να φθάσει σε σημείο αδυναμίας κάλυψης των αναγκών καθαριότητας των σχολείων μας, που εμφανίζονται αυξημένες πλέον, λόγω της πανδημίας του COVID-19, για να πάρουμε μια τέτοια απόφαση.

Προλαβαίνουμε ακόμα και τώρα κ. Δήμαρχε, δεν είναι αργά. Αλλωστε όπως μας έχετε δείξει λεφτά υπάρχουν στον δήμο μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ