15ΧΡΟΝΗ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΟΥΝ 16ΧΡΟΝΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ

Σάλος μετά το πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού μέρα μεσημέρι στην οδό Ερμού, όπου μια 15χρονη έβαλε άλλους να ξυλοκοπήσουν την 16χρονη φίλη της. Η υπόθεση με τις ανήλικες μαθήτριες ερευνάται από την αστυνομία.

Η 15χρονη φέρεται να πλήρωσε 4 «μπράβους» με εντολή να ξυλοκοπήσουν τη φίλη της και η αστυνομία ερευνά τόσο τη σχέση των δύο μαθητριών, όσο και το προφίλ των ανδρών που έδειραν στην Ερμού τη 16χρονη, αλλά και δύο φίλους της. Μάλιστα η 16χρονη και οι δύο που τη συνόδευαν, ηλικίας 27 και 17 ετών, μετά το επεισόδιο χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Κατά μία εκδοχή, πίσω από την επίθεση κρύβεται μια έντονη αντιζηλία. Ερευνάται επίσης η σχέση του ενός που ήταν μαζί με την 16χρονη, καθώς είναι κοινός φίλος των δύο κοριτσιών. Αρχικώς, η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως ληστεία, ωστόσο στη συνέχεια ενεπλάκησαν εξειδικευμένες υπηρεσίες της αστυνομίας, όπως η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και η Ασφάλεια, που ερευνά διάφορες πτυχές της υπόθεσης.

Η επίθεση στη 16χρονη στην Ερμού

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, 16χρονη μαθήτρια βρισκόταν στον πεζόδρομο της Ερμού μαζί με δυο φίλους της 27 και 17 ετών. Ξαφνικά, εμφανίστηκε μπροστά της η 15χρονη και αφού την κοίταξε στα μάτια, φέρεται ότι έδωσε εντολή σε 4 άνδρες που στέκονταν πίσω της να επιτεθούν στην 16χρονη. Όρμησαν πάνω της και άρχισαν να την δέρνουν ενώ οι περιγραφές τους φέρουν να προσπάθησαν να την πνίξουν. Από τον ξυλοδαρμό δεν γλίτωσαν οι δύο φίλοι της μαθήτριας.

Αμέσως μετά, οι δράστες εξαφανίστηκαν μαζί με την 15χρονη ενώ τα θύματα μετεφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για τις πρώτες βοήθειες. Στην κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα η 16χρονη είπε ότι γνώριζε την 15χρονη και σημείωσε ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί κάποιο λόγο που να εξηγεί γιατί προέβη σε αυτή την ενέργεια.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ