ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ανακοίνωση που υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ – Τεχνολογίας, ΣΕΥΠ, Εστιών Λάρισας και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Όλοι στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 28/1 στις 17:30 στην πλατεία Ταχυδρομείου για ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!
Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία!
Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. Μείωσε τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, έκανε 73 λιγότερες προσλήψεις καθηγητών από πέρυσι τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη παραπάνω εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο, οι πρακτική άσκηση είναι στον πάγο εδώ και ένα χρόνο.

Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, επιλέγει να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! Αντιμετωπίζουν φοιτητές, που διεκδικούν τα αυτονόητα για να σπουδάσουν, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας απειλούν και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης!

Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται.

Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Όχι σε αστυνομία και διαγραφές! 

  • Οργανώνουμε το συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 17:30 στην πλατεία Ταχυδρομείου για ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.
  • Συγκέντρωση υπογραφών από κοινό κείμενο όλων των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα.
  • Οργανώνουμε τη συζήτηση σε κάθε έτος και σύλλογο για το χαρακτήρα του νομοσχεδίου, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις πειθαρχικές διατάξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα του κάθε έτους.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com