ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ

Μια ακόμη υπόθεση με «φακελάκι» σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείου αποκαλύφθηκε μετά την σύλληψη πασίγνωστου ορθοπεδικού από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Το προφίλ του μεγαλογιατρού

Πρόκειται για έναν 65χρονο γιατρό του «Ασκληπιείου Βούλας» που σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του από τους «αδιάφθορους» της αστυνομίας απαιτούσε χρήματα από ασθενή για να τον χειρουργήσει.

Η πρώτη επαφή

Το νεαρό ζευγάρι μπροστά στις «απαιτήσεις» του γιατρού ανέφερε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο γιατρός όμως ήταν ξεκάθαρος πως χωρίς «φακελάκι» η επέμβαση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι φωνές του γιατρού

Λίγες ημέρες αργότερα ο ασθενής επέστρεψε στο νοσοκομείο οπού είχε νέα συνάντηση με τον γιατρό που επανέλαβε ότι χωρίς «φακελάκι» δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το απαραίτητο χειρουργείο στον ώμο του. Ο γιατρός μάλιστα ξεπέρασε κάθε όριο όταν έβαλε τις φωνές στον τραυματία και την σύντροφό του. Το ζευγάρι τρομοκρατημένο αναγκάστηκε να συμφωνήσει και δεσμεύτηκε ότι θα συγκεντρώσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί.

Η καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων

Το νεαρό ζευγάρι μετά την ασφυκτική πίεση του ορθοπεδικού απευθύνθηκε στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και αποφασίστηκε να προσημειωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ ώστε να δοθεί στον γιατρό.

Στις 25 Ιανουαρίου και ενώ έχει γίνει το χειρουργείο του άνδρα στον ώμο του η σύντροφός του πήγε στο γραφείο του γιατρού, όπου του έδωσε τα λεφτά μέσα σε έναν φάκελο. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ μάλιστα κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν τη στιγμή που ο γιατρός έπαιρνε τα χρήματα.

Η σύλληψη και ο δεύτερος φάκελος

Αμέσως μετά οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν τον γιατρό ενώ πάνω του βρήκαν ακόμη έναν φάκελο με επιπλέον 1.600 ευρώ. Σε βάρος του ορθοπεδικού σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία ενώ σήμερα οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές.

enikos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com