ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ «ΑΦΩΝΙΑ» ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΕΚΠ/ΚΟ

Κορυφώνεται η αγωνία για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, καθώς το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε τμήμα Υποδοχής – ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) σήμανε συναγερμό στην εκπαιδευτική κοινότητα με δεδομένο το γεγονός πως οι μαθητές του τμήματος κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας παρακολουθούν μαθήματα και σε άλλες τάξεις.

Και μπορεί η διεύθυνση του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς να έκαναν ότι προβλέπεται από τα πρωτόκολλα και όπως σας ενημέρωσε το paidis.com τα rapid tests των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο συγκεκριμένο σχολείο έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο το ερώτημα για το εάν υπάρχει διασπορά ανάμεσα στους μικρούς μαθητές παραμένει, με την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μην έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της για τους τρόπους θωράκισης του σχολείου, αφού είναι βέβαιο ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα πρωτόκολλα δεν επαρκούν αφού όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνονται τρύπες και ερωτήματα, που αξίζει να διερευνηθούν, όπως για παράδειγμα τί γίνεται σε περίπτωση που η εκπαιδευτικός ήταν θετική την τελευταία ημέρα που δίδαξε στο σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση απασχολεί δεκάδες οικογένειες αλλά και εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ η σελίδα επικοινώνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με το γραφείο της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Αικ. Καραγιώργου, με τη γραμματεία να μας ενημερώνει για την απουσία της για υπηρεσιακούς λόγους σημειώνοντας πως θα μεταφέρει τα ερωτήματά μας.

Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης σαφώς και έπρεπε να αντιμετωπισθεί άμεσα, με την Πρωτοβάθμια να επιμένει να τηρεί σιγή ιχθύος και τους γονείς των μαθητών να αγωνιούν ζητώντας απαντήσεις από τους υπεύθυνους.

Δυστυχώς και παρά τη νέα όχλησή μας αργά το μεσημέρι σήμερα οι αρμόδιοι δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να δώσουν μια απάντηση εμμένοντας σε μία απαράδεκτη αφωνία!!!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ