GRIECHENLANDHILFE: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΤΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!

Χθες 15/3/2021 έφτασαν από το Salzburg της Αυστρίας ο Erwin, η Maria και η Christine  με δυο Βαν αυτοκίνητα μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ζαχαρωτών, κουβερτών, υπνόσακων, παιδικών παπουτσιών, παιδικής τροφής, γραφικής ύλης,  ειδών ατομικής καθαριότητας  για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων χωριών. Επισκέφτηκαν τα χωριά Μεσοχώρι, Αμούρι, Πραιτώρι και αφού κάλυψαν τις ανάγκες των κατοίκων στα παραπάνω είδη τα υπόλοιπα έφτασαν στο Δαμάσι όπου υπάρχουν και οι περισσότερες ανάγκες.

Υποσχέθηκαν πως σε λίγες βδομάδες θα ξανάρθουν με προμήθειες.

Η “Griechenlandhilfe=βοήθεια για την Ελλάδα”  δραστηριοποιείται από το 2012 βοηθώντας τα άτομα που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα και κάνει ό, τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν και για τους φτωχότερους από τους φτωχούς. Εξάλλου, η ασφάλεια των πόρων με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημαίνει πάνω από όλα το δικαίωμα σε τροφή, νερό, στέγη, υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι πλέον αυτονόητο.

Η εθελοντική ομάδα  οργανώνει επομένως μη γραφειοκρατική υποστήριξη που ποικίλει αναλόγως των αναγκών και φτάνει εκεί που απαιτείται επειγόντως: σε νοσοκομεία και κοινωνικές κλινικές που θεραπεύουν τους ανασφάλιστους, σε παιδικά σπίτια και σε εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρίες.

H “Griechenlandhilfe” είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε  από τον Erwin Schrümpf από το Seekirchen της Αυστρίας επειδή θεώρησε καθήκον του να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις  αφόρητες συνθήκες στο ελληνικό κοινωνικό και υγειονομικό σύστημα. Δεν θέλει να αποδεχθεί ότι στην ευημερούσα Ευρώπη οι άνθρωποι στερούνται το βασικό δικαίωμα σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ