ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ανακοίνωση – σχόλιο του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά συνεπαγόταν διάθεση προσφοράς, οικονομικές ή άλλες θυσίες και, προπάντων , ισχυρές δόσεις αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, όμως , βλέποντας τα πεπραγμένα και τις δράσεις του δημάρχου Τυρνάβου, του κ. Κόκουρα , μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας ως παλαιομοδίτικες, καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει εισαγάγει νέες αντιλήψεις και νέα ήθη στη διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων.

Με άλλα λόγια, κατά την άσκηση των καθηκόντων του επιδεικνύει μια τέτοια ιδιοκτησιακή αντίληψη που μας έχει αφήσει άναυδους και άλαλους. Μετατρέπει δημοτικά αυτοκίνητα σε Ι.Χ για την προσωπική του άνεση και εξυπηρέτηση , προβαίνει συνεχώς σε απευθείας αναθέσεις για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, προσλαμβάνει άνευ κριτηρίων αυτούς που θέλει για τις μικροκομματικές του σκοπιμότητες, διασπαθίζει τα χρήματα των Τυρναβιτών σε “συμβουλάτορες” για την ικανοποίηση των πολιτικών πελατών του και, άκουσον άκουσον, μετατρέπει ακόμη και το Δημοτικό Κατάστημα σε έδρα συλλογικοτήτων για την ικανοποίηση των προσωπικών του επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πράγματι, πρωτόγνωρες καταστάσεις για τον τόπο μας. Κανείς δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν είχε μια τέτοια προκλητική συμπεριφορά. Κανείς δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν είχε μια τέτοια προσβλητική έναντι των συνδημοτών του συμπεριφορά.

Η συμπεριφορά του κ. Κόκουρα είναι εντελώς απαράδεκτη και καταδικαστέα. Προκαλεί απροσχημάτιστα και ανερυθρίαστα. Ο Δήμος Τυρνάβου δεν είναι ούτε τσιφλίκι του, ούτε ιδιοκτησία του. Ούτε η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, προς ικανοποίηση των ιδιοτελών του στοχεύσεων.

Ο Δήμος ανήκει σε όλους τους Τυρναβίτες, όχι μόνο στους συγκαιρινούς, αλλά και στις επόμενες γενιές που θα έρθουν. Ο Δήμος μας έχει μια παράδοση , μια ιστορία και μια αξιοπρέπεια που δεν μπορεί να γίνεται άθυρμα στα χέρια επιβητόρων ιδιοκτητών της εξουσίας, που ψάχνουν ευκαιρίες εύκολου πλουτισμού εις βάρος του κοινού συμφέροντος.

Ως αιρετός ντρέπομαι. Ως Τυρναβίτης αγανακτώ. Ως πολίτης θλίβομαι.

Ο tempora o mores!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ